Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Bovenhuis wil zich tonen in Tour of Britain

Bovenhuis wil zich tonen in Tour of Britain

Zaterdag 03 september 2016

Interviews - Jasper Bovenhuis voelt zich thuis bij het Ierse An Post en hoopt de komende weken zijn visitekaartje af te geven in het groen van zijn werkgever.

Tekst: Roy Schriemer

De inmiddels 25-jarige inwoner van Staphorst vindt dat het seizoen voorbij gevlogen is. Al is hij op zijn plek bij de Ierse ploeg. "Het Engels spreken is het grote verschil, ik ben de enige Nederlander in mijn ploeg. We hebben veel jonge Ieren, die bij deze ploeg mogen ruiken aan het grote werk. Maar het management is Belgisch en daardoor hebben we met name in Vlaanderen een mooi programma met veel 1.1-wedstrijden waar de deuren voor de meeste Nederlandse teams gesloten blijven. In het team is de sfeer goed, we zitten met veel nationaliteiten. Ik ben op zich in goeden doen, won onlangs in Westrozebeke en was achtste in Heusden Koers. Het programma is het meest internationale wat ik ooit reed, ik kan het aantal koersdagen in Nederland op één hand tellen."

Geen obsessie

 Bovenhuis was een jaar geleden volop in de race voor een profcontract bij Cannondale, was er zelfs als stagiair actief. Uiteindelijk ging dat verhaal niet door, maar het profbestaan lonkt wat hem betreft nog altijd. "Ik wil er ook weer niet te veel mee bezig zijn. Als je alleen maar daarmee bezig bent, wordt het ook zo’n obsessie. Maar ik fiets nog wel altijd op dit niveau omdat ik merk dat ik nog altijd verbeter en omdat  ik wil proberen een reeks mooie uitslagen neer te zetten. Ook om mezelf mee in de kijker te rijden, ja.  Het is niet alleen uit hobby natuurlijk dat ik aan het fietsen ben, ik zet er alles voor opzij en dan is prof worden wel het grote doel. Al weet ik dat de kansen schaars zijn en je ook een beetje geluk moet hebben. Ik kan niet meer doen dan mezelf laten zien. Dat motiveert mij om ook in de Tour of Britain het beste uit mezelf te halen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl