Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Sam Oomen wil finale rijden in een Monument

Sam Oomen wil finale rijden in een Monument

Woensdag 30 november 2016

Interviews - Sam Oomen vertelt in de Nederlandse editie van Cycling.be heel tevreden terug te blikken op het wielerjaar 2016. Met ambitie kijkt de renner van Giant-Alpecin uit naar het komende jaar waarin hij hoopt langer mee te spelen in grote koersen.

Tekst: Roy Schriemer

Met een eind- en ritzege in de Tour de l'Ain en een podiumplaats in het Criterium International maakte Oomen genoeg indruk om de prijs van wielerbelofte van het jaar 2016 op zijn naam te schrijven. Al tempert Oomen in het tijdschrift wel de verwachtingen. "De stappen die ik altijd gezet heb bij Rabobank en ook in mijn eerste jaar bij Giant-Alpecin zijn niet vanzelfsprekend. Ik kan niet dit soort reuzenstappen blijven zetten en richting de top wordt dat steeds lastiger waar te maken. Al hoop ik in 2017 weer wat sterker te zijn." Oomen wil in de toekomst in grote ronden en monumenten als Lombardije en Luikt-Bastenaken-Luik graag mee spelen voor de prijzen. "Ik zou heel tevreden zijn als ik in 2017 in ieder geval in één grote eendagskoers echt tot het allerlaatst kan mee spelen. Nu kom ik vaak net te kort voor de prijzen."

Oomen vertelt in Cycling.be ook over het belang van de opleiding van het Rabo Development Team, over zijn keuze voor Giant-Alpecin en hoe hij zijn eerste wielersuccessen als neo-prof inschat. In dit tijdschrift ook aandacht voor Kirsten Wild, Fabian Cancellara en Laurens Sweeck. Bovendien zijn er voor 1500 euro aan fietscadeaus te winnen.

Foto: © Giant-AlpecinEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl