Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Roxane Knetemann heeft zin in sprong in diepe

Roxane Knetemann heeft zin in sprong in diepe

Maandag 05 december 2016

Interviews - Roxane Knetemann was een vaste waarde bij Rabo-Liv, maar maakt niet de overstap met Marianne Vos naar een nieuwe ploeg. Komend seizoen draagt ze het shirt van de Franse formatie PC Futuroscope, gesponsord door FDJ.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: FDJ

"Het ís ook een verrassende keuze" zegt Knetemann over de keuze van haar nieuwe werkgever. "Maar ik werd benaderd door deze ploeg, die in Française des Jeux (FDJ) een nieuwe sponsor heeft. Ik voelde me toch gevleid, want zo vaak komt een ploeg niet voor mij langs. Het is zeker een sprong in het diepe, maar ik voel nu al het effect daarvan. Ik heb het juiste gevoel terug, heb weer zin om te fietsen."

Niet stoppen

Het gevoel drong zich dit jaar op dat ze toe was aan iets anders. "Het was of dat óf stoppen" zegt Knetemann. "Daar heb ik wel serieus over nagedacht ja. Ik wilde echt iets anders en dat had ook een andere loopbaan kunnen zijn. Maar ik ben nog niet klaar met fietsen, wil er nog iets van maken. Dan is het prettig als je in contact komt met een team, waar men echt vertrouwen in je heeft. Dat motiveert me. Stoppen is nu helemaal geen optie meer. Ik heb een contract voor een jaar getekend met een optie voor een tweede seizoen.  Hopelijk bevalt het ons allen zo goed, dat we er inderdaad nog een jaar aan vast knopen."

Beschermde rol

Ze voelde zich bij Rabo-Liv enigszins vastgeroest in een vertrouwde omgeving en een vertrouwde rol. "Natuurlijk wilde ik wel eens voor mijn eigen kans gaan in een wedstrijd, maar als er nog vijf zijn die dat willen, dan lukt dat niet altijd. Zeker niet als je kijkt naar welke ploeggenoten ik om me heen had. Bij FDJ zal ik straks één van de beschermde vrouwen zijn, met name in het voorjaar. Ik heb al eens een seizoen alle topkoersen van  voren gereden in het voorjaar. Ik hoop die prestatie nog te verbeteren komend jaar. Het is een vrij jonge ploeg, waar ik mijn ervaring kan overbrengen, ze iets kan leren over het rijden volgens de Rabo-tactiek. En ik heb veel zin in het rijden van Franse etappekoersen. Dus niet alleen WorldTour-wedstrijden, maar ook races een niveau daaronder,  waar je andere tegenstanders en anders parcoursen treft. Hopelijk kan ik daar ook voor successen zorgen, ik zeg niet dat ik daar ga winnen, maar het is er wel eenvoudiger om te winnen."

Voertaal Engels

De voertaal is Engels, zo heeft men haar verzekerd. "Het moet professioneler, opener en daarom zal er Engels gesproken worden. Maar ik ben toch ook maar op Franse les gegaan, want dat kan natuurlijk wel van pas komen."

Foto: © FDJEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl