Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Stefan Vreugdenhil kijkt uit naar EK Strandrace Scheveningen

Stefan Vreugdenhil kijkt uit naar EK Strandrace Scheveningen

Woensdag 14 december 2016

Interviews - Scheveningen heeft aanstaande zondag de eer het eerste officiële Europese Kampioenschap mountainbike Beachrace te mogen organiseren. De Westlander Stefan Vreugdenhil kijkt reikhalzend uit naar het EK met start en finish voor de deur van het Kurhaus.

Tekst: Dan Rolandus

"Scheveningen is voor mij een thuiswedstrijd, ik ben er helemaal klaar voor’’, kijkt Stefan Vreugdenhil, de nummer twee in het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement, gretig uit naar de belangrijkste strandrace van het jaar. "Ik heb nog nooit in Scheveningen gewonnen, maar stond altijd op het podium. Ik werd alleen tijdens de laatste Beach Series in Scheveningen op het laatste stuk naar de finish door het mulle zand gehinderd door een val van mijn voorganger (Jordy Buskermolen, DR), waardoor ik moest afstappen en daardoor het podium miste. Maar goed, het was een mooie gelegenheid in voorbereiding op het EK en een bevestiging dat de vorm met de vijfde plaats toch wel goed zat.’’

Verhuizing

De 26-jarige Naaldwijker, die zich onlangs met zijn vriendin en wielrenster Amy Pieters heeft genesteld in Zwanenburg, is met de overwinning in de Dijk tot Dijkrace Petten-Den Helder op zak bezig aan een sterk seizoen. ,,Dat het tot nu toe zo goed verloopt had ik niet verwacht’’, gaat de mountainbiker uit het sterke team van KMC-Fruit to Go verder. ,,Ik heb vooraf aan het strandseizoen nauwelijks getraind, zat twee weken vooraf aan de strandrace Hoek van Holland-Den Helder midden in een verhuizing. De verbouwing aan ons huis betekende ook dat ik slechts vijf marathons (onder meer de Salzkammergut Trophy, het NK Bart Brentjens Challenge, DR) en een criterium in Lekkerkerk heb gereden. Ik kon in HvH-DH goed mee, ging gemakkelijk over de Zandmotor, dat gaf me toch moraal. Ik heb vanwege een lekke band een groot gedeelte alleen gereden, anders had ik zelfs nog korter gekomen dan plaats vijftien. De overwinning in de Dijk tot Dijkrace was een geweldige opsteker. Mijn ploeggenoot Ramses Bekkenk reed in de leiderstrui, zodat ik in de kopgroep een beetje kon ‘linkeballen’, waarop ik het in de sprint heb afgemaakt en de leiderstrui overnam van Ramses.’’

Nederlands podium op EK

De werknemer bij Dasia Wielersport in Haarlem maakt samen met kleppers als Ramses Bekkenk en Bram Rood deel uit van het sterke KMC-Fruit to Go Team. ,,Wij hebben een team dat in elke wedstrijd gaat voor de overwinning en het ook waarmaakt. Ramses en Bram zijn de motoren, de ‘brommers’ van het team, ik moet het vooral hebben van tactisch rijden. Ik denk dat het EK een Nederlands podium zal worden. Ik zou heel blij zijn als ik daar ook een plekje van mag innemen.’’ De Westlander zal het in Scheveningen dan wel moeten afrekenen met mannen als nationaal mtb-marathonkampioen Jasper Ockeloen, nationaal strandkampioen Thijs Zonneveld, Ronan van Zandbeek (goed voor vijf overwinningen), Richard Jansen, Bram Imming (winnaar Paal17 Texel), outsider Erik Dekker en zijn ploeggenoten Ramses Bekkenk (winnaar HvH-DH) en Bram Rood. 

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

Eerste EK MTB Strandrace Scheveningen

De eerste editie van het EK mountainbike strandrace in Scheveningen is een initiatief van organisator Exventure, samen met de KNWU, Den Haag Topsport en de aan de UCI gelieerde Union Européenne de Cyclisme (UEC). De start voor het Kurhaus is om 09.30 uur voor de elite-mannen en 09.45 uur vertrekken de elite-vrouwen. De deelnemers rijden in de 54 kilometer lange race eerst in zuidelijke richting haven Scheveningen, waarna zij bij het keerpunt richting Katwijk rijden. Het keerpunt is bij Camping De Zuidduinen bij Katwijk aan Zee waarop zij terug keren naar Scheveningen. In totaal worden er twee ronden gereden.

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl