Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Tolhoek droomt van toekomst als klimtopper

Tolhoek droomt van toekomst als klimtopper

Dinsdag 31 januari 2017

Interviews - Antwan Tolhoek is aan een bijzondere loopbaan bezig. In drie jaar tijd zette de Zeeuw de stap van clubrenner naar WorldTour-coureur. Hij hoopt bij Lotto-Jumbo zijn droom waar te maken om ooit in de heuvels en bergen een winnaar te worden, zo bekent hij in de Nederlandse editie van Cycling.be.

Waar bij Roompot natuurlijk wel als een team gereden werd, maar vooral belangrijk werd gevonden dat iedereen zijn kansen krijgt (en grijpt), zal Tolhoek in zijn eerste koersen van het jaar niet direct als kopman starten. “Dat lijkt me logisch ook. Aanvankelijk zal ik vooral een dienende rol krijgen. Ik hoop veel te leren van de ervaren kopmannen in dit team. Bij de eerste trainingsstage lag ik op de kamer bij Robert Gesink, dat vond ik geweldig. Die mannen hebben al zoveel mee gemaakt en van hun verhalen maar ook van het samen rijden op de fiets wil ik leren. Maar natuurlijk is het mijn droom om uiteindelijk zelf een afmaker te worden in de heuvelklassiekers en in de bergritten. Niemand begint aan een wielerloopbaan met het idee te gaan knechten, dat kun je altijd later nog moeten besluiten. Op mijn leeftijd wil en mag je dromen.”

Wellicht naar Vuelta

Tolhoek moet op het moment van het interview zijn eerste koers van het seizoen (Dubai) nog rijden, moet nog afwachten hoe hij mee komt op het WorldTour-niveau, maar hij hoopt natuurlijk de komende maanden al iets af te dwingen. Een start in de Ronde van Spanje bijvoorbeeld. “Ik hoop een grote ronde te rijden, de Vuelta is dan het meest logische. In de Giro staat een ijzersterk team rond Kruijswijk, de Tour is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en dan blijft Spanje over. Het staat niet vast dat het gebeuren gaat, maar ik hoop wel naar dat niveau toe te groeien om in aanmerking te komen. Maar wie weet rijd ik opeens wel de Giro. Hoeveel renners hebben in het verleden niet op het laatste moment een oproep gekregen om iemand te vervangen."

Tolhoek praat verder over de rol van vader Patrick, ploegleider Grischa Niermann, zijn stage bij Tinkoff en bekent het wel jammer te vinden geen Zeeuws meer te kunnen praten bij Lotto-Jumbo. 

In de ploegspecial van Cycling.be komen alle WorldTourploegen maar ook pro continentale teams als Roompot en Wanty aan bod. Verder lees je interviews met Marianne Vos, Lars Boom, Amalie Dideriksen, Antwan Tolhoek en kersvers wereldkampioen bij de beloften Joris Nieuwenhuis. De Nederlandse editie van Cycling.be is te koop in de betere kiosk, maar ook te verkrijgen via Blendle.

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl