Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Riejanne Markus aast op zege in 2017

Riejanne Markus aast op zege in 2017

Woensdag 08 februari 2017

Interviews - Ze verruilde na een jaar Liv-Plantur alweer voor het nieuwe WM3 Pro Cycling Team van Marianne Vos. Niet dat Riejanne Markus ontevreden was in haar vorige team, maar een verzoek van de meervoudig olympische en wereldkampioene kon ze voor haar gevoel niet naast zich neer leggen. Bovendien voelt de Noord-Hollandse dat er kansen liggen om ook voor eigen kans te gaan. "Ik was vorig jaar een paar keer dichtbij de zege, ik hoop dat ik nu een mooie koers kan winnen."

Tekst: Roy Schriemer; Foto's : Sportfoto en Rudie Ottens (grote foto)

Markus kwam vorig jaar in de slotetappe van de Giro Rosa als tweede over de streep, een minuut na de ontsnapte Thalita de Jong. "Ook in de Ronde van Trentino was het Thalita die me van de zege hield, maar toen was het verschil heel nipt. Al met al heb ik wel het gevoel aan vorig seizoen over gehouden dat die overwinning erin zit voor me, het is dan ook zeker een groot doel voor me om die in de wacht te slepen in 2017." Ze wil bovendien verder duidelijk krijgen waar haar mogelijkheden liggen. "Ik kan eigenlijk van alles wat. Het sprinten gaat altijd al wel goed, maar in het rijden van tijdritten en het klimmen zit ook steeds meer progressie. Ik wil me blijven ontwikkelen op al die terreinen, maar ben ook benieuwd of er een onderdeel echt uit gaat springen dit nieuwe seizoen."

Geen nee tegen Vos

Markus - die geen familie is van Barry en Kelly - droeg de eerste twee seizoenen van haar wielerloopbaan bij de elite-vrouwen het shirt van Parkhotel Valkenburg en vorig jaar reed ze voor Liv-Plantur. "Ik had het er best naar mijn zin. Maar als Marianne Vos je dan vraagt voor haar team, voelt dat wel als een enorme eer. Ik was tien toen Marianne op het hoogste niveau ging presteren, daarmee is ze best wel een voorbeeld voor me geweest. Als je dan bij haar in één team komt te rijden, van haar mag gaan leren, is dat wel echt heel bijzonder. Reden genoeg om naar dit team over te stappen." Maar ze ziet ook sportieve uitdagingen. "De ploeg heeft met Kasia Niewiadoma en Marianne Vos twee echte kopvrouwen, maar naast hen is er ook ruimte voor rensters om zelf voor eigen kansen te gaan. Van die mogelijkheid wil ik zeker gebruik maken. Ik ben 22 en hoop in het nieuwe seizoen opnieuw te verbeteren. Als je het vorige seizoen afsluit met de gedachte dat de zege een paar keer heel dichtbij was, dan kun je haast niet wachten op het nieuwe wielerjaar. Ik heb deze winter minder geschaatst en ben best druk geweest met het bedrijf van mijn vriend Jasper Ockeloen (Sockeloen). Maar voel me heel uitgerust en klaar voor het wielerseizoen 2017."

Start in Het Nieuwsblad

Ze begint het wielerjaar in de Omloop Het Nieuwsblad. "Vorig jaar was dat de wedstrijd waarin ik viel. Later dat voorjaar - in de aanloop naar de Strade Bianche - raakte ik opnieuw geblesseerd. Ik hoop de komende maanden verstoken te blijven van dat soort ongemak en ook in de klassiekers de stijgende lijn van de afgelopen jaren door te trekken. Verder is het doel om me een heel jaar op alle terreinen te blijven verbeteren. En ergens die internationale zege in de wacht te slepen."

Foto: © Sportfoto en Rudie Ottens

 

 


Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl