Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Timmer gewaardeerde kracht bij Team Sunweb

Timmer gewaardeerde kracht bij Team Sunweb

Woensdag 22 februari 2017

Interviews - Wielrenner Albert Timmer is aan zijn elfde seizoen toe bij zijn werkgever, die vanaf 1 januari als Team Sunweb door het leven gaat. Sponsors,  kopmannen en fietsmerken kwamen en gingen, de 31-jarige renner uit Gramsbergen bleef.

Tekst: Roy Schriemer

Hij was er al in 2007 toen Skil en Shimano de drijvende krachten achter de ploeg waren. Sommigen verbaasden zich destijds over de keuze voor de noeste werker Timmer. Een man zonder groot palmares bij de beloften. "Maar ik denk dat ik me ondertussen wel bewezen heb. Binnen de ploeg maar ook daarbuiten krijg ik waardering als trouwe helper. Ik had al snel in de gaten dat koersen winnen voor mij een moeilijk verhaal ging worden. Ik blink nergens voldoende in uit om echt voor de zege mee te doen."

Niet verboden

"Het is niet zo dat het verboden is om het te proberen, maar mijn toegevoegde waarde voor het team is nu eenmaal dat ik breed inzetbaar ben en anderen in stelling kan brengen om te winnen. Dat dit mij én de ploeg goed bevalt, blijkt wel uit het feit dat ik hier nu al jaren rond loop. Ik ga ervan uit dat ik na 2018 – mijn vooralsnog laatste contractjaar – een punt achter mijn loopbaan zet. Waarschijnlijk zonder overwinning.  Dan ben ik één van de weinige renners die altijd voor één werkgever gekoerst heeft."

Waarschijnlijk geen Giro, wel Tour

Zijn seizoen start deze week in de Abu Dhabi Tour. "Vervolgens moet ik er staan in de voorjaarsklassiekers, niet alleen in de vlakke kasseienwedstrijden maar ook in de  Ardennenklassiekers. Zo staat Luik-Bastenaken-Luik weer eens op mijn programma na vele jaren. De Giro lijkt er dit jaar daardoor niet in te zitten, ik ga ervan uit dat ik wel weer de Tour de France ga rijden dit wielerseizoen."

Foto: © Sportfoto 

 

 


Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl