Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
De ontdekkingstocht van Jip van den Bos start vandaag

De ontdekkingstocht van Jip van den Bos start vandaag

Woensdag 01 maart 2017

Interviews - De jongste nieuwkomer in de gelederen van het Boels-Dolmans Cycling Team is Jip van den Bos. De Noord-Hollandse liet zich in 2016 opmerken in het shirt van Parkhotel Valkenburg en krijgt dit jaar de kans zich op het hoogste niveau te laten zien.

Tekst: Roy Schriemer

Voor Van den Bos is die transfer een volgende stap in haar ontdekkingsreis op de fiets, want tot nog toe is ze van alle markten thuis. Ze heeft een sterke sprint in de benen, maar beschikt ook over klimcapaciteiten. Vandaag debuteert ze bij Boels-Dolmans aan de zijde van Chantal Blaak, Amy Pieters, Karol-Ann Canuel, Nikki Brammeier en Christine Majerus in de GP Samyn.

Verschillende terreinen

Misschien dat het grote publiek haar verrichtingen niet altijd opmerkte, maar met jongerentruien in de Emakumeen Bira en de Tour of Chongming Island liet Jip van den Bos zich wel degelijk nadrukkelijk gelden als jonge renster in het sterke vrouwenpeloton afgelopen jaar. “Ik heb me vooral in het voorjaar laten zien op verschillende terreinen. Of ik beter uit de voeten kan in de beklimmingen of op het vlakke? Dat vind ik lastig te zeggen. Wat ik hoopgevend vond voor mijn klimcapaciteiten richting de toekomst was dat ik in een wedstrijd als de Trofeo Binda tot het laatst kon overleven en ook dat ik in de Acht van het Westerveld op de VAM-berg nog een keer op ontsnappingen kon reageren. Maar aan de andere kant wist ik in China een podiumplaats te behalen achter Chloe Hosking en Lea Kirchmann. Dat is voor mijn mogelijkheden als sprintster weer een goed teken.”  

Belangrijke leerervaring

In een ploeg als het Boels-Dolmans Cycling Team zal Van den Bos in de grotere wedstrijden vooral in een ondersteunende functie komen te rijden. Maar daar heeft de Nederlandse geen moeite mee. “In dergelijke koersen zijn mijn ploeggenoten gewoon veel kansrijker. Als ik een belangrijke rol kan spelen in het succes van de ploeg, doe ik dat graag. In minder sterk bezette wedstrijden verwacht ik zelf goed mee te kunnen doen en soms ook mijn eigen kans te pakken.”  Ze ziet het nieuwe avontuur ook als belangrijke leerervaring. “Ik denk dat ik van de andere rensters kan leren hoe je moet winnen. Veel van de rensters van Boels-Dolmans hebben daar immers ervaring mee. Door ook finales te rijden in de kleinere wedstrijden, hoop ik zelf ook wat op te steken. Die ervaring hoop ik op termijn mee te nemen naar grotere wedstrijden.”

Foto: © Sportfoto 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl