Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Marianne Vos luistert goed naar haar lijf

Marianne Vos luistert goed naar haar lijf

Woensdag 07 juni 2017

Interviews - Haar seizoen 2015 viel bijna geheel weg omdat ze overtraind raakte. Het maakt Marianne Vos (30) vorig en dit seizoen extra voorzichtig met het inplannen van wedstrijden. Ze start daarom vandaag pas in haar eerste etappekoers van 2017: de Women's Tour.

"Ik moet er wel voor waken dat mijn lijf niet opnieuw overtraind raakt" erkent ze. "Daarom is het een kwestie van goed plannen dit voorjaar. De Women's Tour past in die planning en is ook nog eens een heel leuke wedstrijd om te rijden. Dus daarom nu pas die eerste etappekoers. Het heeft zeker functie richting het NK, maar ik rijd ook om in de Women's Tour goed te presteren" aldus de renster die al vaak succesvol was in de Britse ronde. "Het is een mooie en goed georganiseerde ronde."

'Mooi NK-rondje'

Na de Women's Tour volgt het Nederlands kampioenschap in Montferland. Vos verkende het wegparcours vorige week - de tijdrit rijdt ze niet - en was enthousiast. "Het is absoluut een parcours om koers te maken. Natuurlijk ben je er afhankelijk van hoe hard de wedstrijd gemaakt wordt, maar ik weet zeker dat er een goede winnares op het podium staat na afloop. Het is selectiever dan de afgelopen twee edities en enigszins te vergelijken met Ootmarsum. Alleen is het in Montferland iets minder draaien en keren. Ik denk dat het voor de rensters en het publiek een mooi rondje is De Muur van Zeddam en 't Peeske zijn toch plekken waar het peloton uit elkaar kan slaan als er volle bak tegen op gereden wordt. En de finale is bochtig en daardoor ook lastig. Al met al is het een rondje waar het nooit echt stil valt en je dus niet herstellen kunt. Dat gaat doorwegen naar het einde toe."

Meer strijd verwacht

De afgelopen negen jaren waren het of Marianne Vos zelf of haar ploeggenotes die de titel kwamen opeisen. Dit jaar is dat minder vanzelfsprekend dan ooit tevoren. Vos: "De toppers zijn beter over de ploegen verdeeld en we hebben met mijn WM3, Boels-Dolmans en Sunweb een aantal sterke blokken. Sterke eenlingen kunnen daar ook nog van profiteren als mensen naar elkaar gaan kijken. Of ik zelf weer winnen wil? Ik voel me steeds sterker. Het zou mooi zijn als ik op die dag ook sterk genoeg ben om te winnen."

Foto: © Sportfoto

Het seizoen van Marianne Vos:

Strade Bianche: 17e

Ronde van Drenthe: 7e

Trofeo Alfredo Binda: 29e

Amstel Gold Race: 53e

EPZ Omloop Borsele: 3e

Trofee Maarten Wynants: 1e

Rabobank 7-Dorpenomloop: 1e

Gooik-Geraardsbergen-Gooik: 1e

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl