Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Jesper Asselman heeft WorldTour aspiraties

Jesper Asselman heeft WorldTour aspiraties

Donderdag 17 augustus 2017

Interviews - De transferperiode in de wielerwereld is in volle gang geschoten. Diverse renners hebben bijgetekend, anderen zijn nog in onderhandeling. Zo is ook Jesper Asselman nog niet zeker van zichzelf bij welke ploeg hij in 2018 zal rijden

Tekst: Dan Rolandus

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij de ploeg, maar komt er een mogelijkheid de overstap te maken naar een team uit de WorldTour, dan zal ik de kans zeker overwegen’, laat de 27-jarige coureur van Roompot-Nederlandse Loterij weten. De in het Gelderse Huissen woonachtige Wateringer is bezig aan zijn derde seizoen bij de equipe van manager Michael Zijlaard. "Ik ben goed in orde, voelde me ook goed in de BinckBank Tour, maar dat is niet terug te vinden in de uitslagen. Ik had in 2015 het geluk om mee te springen’, wees Jesper Asselman op de leiderstrui in de toenmalige Eneco Tour na de Gouden Kilometer met de bonificatieseconden. "Ik was toen ook dichtbij een etappeoverwinning. Het wilde nu niet lukken om diep in de finale door te dringen. Ik zat in de Limburgrit (Sittard-Geleen, red.) vooruit in een groepje, maar BMC reed het gat dicht waarop er meteen weer een groepje wegreed. Het is een seizoen van ups-and-downs"sluit Jesper Asselman af. "Ik heb aangetoond dat ik in de koersen onder de absolute top stappen heb gemaakt door finale te rijden, zoals in de 1.1 koersen van Dwars door West-Vlaanderen, Le Samyn, de Ronde van Drenthe, Norg en Het Hageland. Zo reed ik in Drenthe op een slecht moment lek waardoor ik een goede uitslag kunt vergeten. Dat ik sterker ben geworden heb ik ook bewezen in de Ronde van Zwitserland toen ik mee zat in de monsteretappe (Bex-Cevio, DR) en pas op vijf kilometer van de streep werd teruggepakt. Dat zijn mooie dingen, maar een echt hoogtepunt heb ik dit seizoen nog niet mogen meemaken. Ik blijf er hard voor werken en hoop in het naseizoen nog een etappe te winnen, zoals vorig jaar de overwinning in de Ronde van Drenthe."

"De BinckBank is een koers met de wereldtop (Peter Sagan, Tom Dumoulin, Tim Wellens etc., DR), renners die grote klassiekers hebben gewonnen, de Giro en de Tour hebben gereden, dus mag je alleen maar hopen dat je mee bent in een ontsnapping. Een WorldTour of een HC-koers is net een stapje te hoog. Maar koersen als Veenendaal-Veenendaal, Jeff Scheerens, Meulebeke, de Ronde van Denemarken en Parijs-Tours zijn koersen die me liggen. Ik hoop weer op Parijs-Tours. Ben ik in orde, dan moet ik in deze koersen een mooie uitslag kunnen rijden. Daarbij heb ik nog een hoge positie (zesde plaats) in de Napoleon Games Cup (1.1 koersen in België, DR) te verdedigen. Ik hoop me in deze koersen ook in de kijker te rijden bij een WorldTour Team."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl