Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Van Baarle begint ambitieus aan 2018 in Rotterdam

Van Baarle begint ambitieus aan 2018 in Rotterdam

Dinsdag 02 januari 2018

Interviews - Dylan van Baarle en Niki Terpstra doen vanaf aanstaande donderdag tot en met dinsdag 9 januari in het Sportpaleis Ahoy een gooi naar de eindzege in de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam.

Niki Terpstra schreef de Rotterdamse Six samen met de Belg Iljo Keisse in de jaren 2013, 2014 en 2015 al drie keer op zijn naam. Dylan van Baarle, die vorig jaar samen met Wim Stroetinga als derde koppel op het podium stapte, hoopt op 9 januari eveneens samen met Terpstra gelauwerd te worden.

Tekst: Dan Rolandus

"We gaan niet naar de Zesdaagse om mee te rijden, maar gaan vol voor de winst", zegt Dylan van Baarle vastberaden. "De eerste twee dagen zijn superbelangrijk. De Zesdaagse werkt zo vlak bij mijn ouderlijk huis in Zoetermeer zo wie zo motiverend omdat veel familieleden en kennissen op de tribune zullen zitten. En rijden met Niki is natuurlijk fantastisch." Niki Terpstra, die voor de zevende keer in actie zal komen en vorig jaar met Jens Mouris als zesde eindigde, is als grote animator op de Rotterdamse piste van Ahoy de grote publiekslieveling en zal er met zijn aanvallende manier van rijden samen met Dylan van Baarle een ware show van willen maken. "Het Duitse koppel reed vorig jaar iedereen in de eerste drie dagen uit het wiel" herinnert de 25-jarige Zoetermeerder zich de overmacht van het duo Roger Kluge en Christian Grasmann. "Er zijn met hen nog zes sterke koppels ( met verder Kenny de Ketele/Moreno de Pauw, Jasper de Buyst/Tosh van der Sande, de wereldkampioenen Morgan Kneisky/Benjamin Thomas, Yoeri Havik/Wim Stroetinga en de winnaars van de Rotterdamse Six in 2016, Alberto Torres en Sebastian Mora, DR) die zomaar kunnen winnen. Dus willen we een kans maken, mag je geen enkel koppel onderschatten, zullen we aan de bak moeten."Dylan van Baarle ziet in de Zesdaagse van Rotterdam nog een groot voordeel. "De Zesdaagse is voor mij het begin van het seizoen, past perfect in de voorbereiding en heeft voor mij vorig jaar goed uitgepakt."

Team Sky

Dylan van Baarle is voor de komende twee wielerjaren ingelijfd bij de superformatie van Chris Froome, de WorldTour equipe Team Sky. "Het contact met Sky is ontstaan in de periode dat Cannondale (dat verder gaat als EF Education First-Drapac p/b Cannondale, DR zou stoppen’, gaat de voormalige renner van Restore Cycling en het continentale Rabobank Team, die al een contract had getekend, verder. Sky wilde me graag hebben, was er als de kippen bij toen iedereen mocht uitzien naar een ander team. Het was een lastige beslissing, want ik heb het bij de ploeg (Garmin Sharp, Team Cannondale/Garmin, Cannondale/Drapac, DR) vier jaar lang super naar mijn zin gehad. Toch hoefde ik niet lang te twijfelen, want voor de ontwikkeling van mijn carrière is Team Sky de juiste beslissing en ben er heel blij mee."Dylan van Baarle speelde met top-10 klasseringen in Dwars door Vlaanderen (achtste), de E3 Harelbeke (negende) en het monument de Ronde van Vlaanderen (vierde) een voorname rol in de Vlaamse WorldTour klassiekers. Vooral in de Ronde van Vlaanderen maakte Van Baarle indruk met een achtervolging op de latere winnaar Philippe Gilbert. "Ik heb vorig jaar drie constante wedstrijden gereden, maar heb me in Het Nieuwsblad niet kunnen laten zien omdat ik was gevallen. Parijs-Roubaix was ook een doel, ging ook best wel goed. In Parijs-Roubaix is alles mogelijk, kan je ook met een mindere dag zomaar vooraan geraken."

Kopman

De aanvallend ingestelde Dylan van Baarle hoopt in 2018 wederom een grote rol te kunnen spelen in de WT-klassiekers, maar weet ook klassenbakken als Michal Kwiatkowski (winnaar van de Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Clasica San Sebastian) en Geraint Thomas naast zich. "Ik hoop naast de klassiekers zowel de Tour als de Vuelta te mogen rijden. In de Omloop Het Nieuwsblad mag ik starten als kopman en in de Ronde van Vlaanderen is Michal Kwiatkowski weer terug en krijg ik naast hem een vrije rol. Ik hoop me dit jaar bij Sky nog verder te kunnen ontwikkelen, veel leren en stappen maken."

De professional bij Team Sky, die in 2012 samen met Ivar Slik de Zesdaagse van Rotterdam voor beloften (UIV Talents Cup) won, wacht in zijn derde grote optreden in Ahoy samen met klassenbak Niki Terpstra (Quick Step/Floors) de seizoenopener, de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam. "Daarna ga ik met de ploeg op trainingskamp naar Mallorca en berijd me via de Mallorca Challenge en een rittenkoers in de Algarve voor op de Omloop Het Nieuwsblad en wellicht ook Parijs-Nice."

Foto: © Team Sky

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl