Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Wippert wil veel winnen bij Roompot

Wippert wil veel winnen bij Roompot

Woensdag 10 januari 2018

Interviews - De ploegleiding van Team Roompot-Nederlandse Loterij heeft tijdens de teampresentatie aangegeven de aanvallende manier van rijden dit jaar te willen combineren met oogsten. Wouter Wippert is de nieuwkomer die de formatie van teammanager Michael Zijlaard en de ploegleiders Erik Breukink, Jean Paul van Poppel en Michael Boogerd aan overwinningen moet helpen. Aanvallen met als eindstation de kers op de taart.

Tekst: Dan Rolandus

Wouter Wippert maakte met in zijn bagage circa veertig podiumplaatsen waarvan een kleine twintig overwinningen in 2016 de overstap van Drapac naar Cannondale. "Ik heb twee geweldige en sportief succesvolle jaren gehad in Australië en achtte de tijd rijp om, ook met het oog op de Tour, op het hoogste niveau in de WorldTour te kunnen presteren, maar na een goed begin is het er helaas niet uitgekomen waarop we hadden gehoopt" had de in het Spaanse Girona woonachtige Tukker zich de overstap naar Cannondale anders voorgesteld. "Het werd minder en minder en dat terwijl je stappen had willen maken." De 27-jarige nationaal vice-kampioen op de weg, die tegen het einde van het seizoen zijn periode bij de Amerikaanse WT-formatie afsloot met twee overwinningen in de Canadese Tour of Alberta, heeft voor 2018 onderdak gevonden bij Team Roompot-Nederlandse Loterij. "Ik denk dat ik een goede stap heb gemaakt."

Winnen

De Nederlandse Pro Continentale formatie zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk voor het vierde jaar naast de drie grote rondes (Tour, Giro en Vuelta) grijpen, maar dat neemt niet weg dat de Oranjemannen een mooi programma rijden en juist in die wedstrijden tot topprestatie willen komen om daar in 2019 wel voor in aanmerking te komen. "Qua teamstatus wordt het misschien gezien als een stap terug, maar zo zie ik het niet. Gelet op het wedstrijdprogramma veranderd er niet zoveel voor mij, is het op de grote Ronden en enkele WT-klassiekers na in de overige koersen een zelfde mix van WorldTour- en ProTourrijders. Het gaat uiteindelijk om winnen. Ik zat bij Cannondale op vijftien vlakke ritten per seizoen en dat is voor een sprinter veel te weinig. Het gaan nu duidelijk meer koersen worden. Rijd je veel wedstrijden, dan kom je in je ritme, geeft dat vertrouwen en is er die twijfel niet meer. Het is moeilijk om een getal aan overwinningen op te hangen, maar ik wil de lat ook niet te laag leggen, denk dat we als team tussen de tien en vijftien overwinningen kunnen komen. Daar gaan we ook voor. Pas dan kan ik terugkijken op een ok-seizoen. Om tot dat aantal te komen is het voor een sprinter zaak om als ploeg de zaak goed op orde te hebben en in de finale te geraken, desnoods met minder mannetjes. Eenmaal in de finale zou het mooi zijn om nog een mannetje bij je te hebben. In het andere geval zal je als sprinter via het juiste wiel positioneel je eigen weg moeten vinden voor het eindschot. Coen (Vermeltfoort, DR) en ik kunnen het goed met elkaar vinden. Hij is een snelle jongen. Als de klik er ook is in de koers, dan denk ik dat we samen ver kunnen komen."

Michael Boogerd

De equipe van Roompot bevind zich ter voorbereiding op het naderende wielerjaar 2018 in het behaaglijke Spaanse Calpe. Met Michael Boogaard, de grondlegger van Team Roompot die weer terug is van zijn schorsing. "De teamleiding heeft een positieve uitstraling. Michael Boogerd is de grote motivator en Jean Paul van Poppel is als topsprinter een goede leermeester voor mij. Dit alles helpt om de ploeg in de juiste baan te leiden naar succes" aldus Wouter Wippert, die als eerste afspraken de Mallorca Challenge en de Tour of Oman op zijn programma heeft staan.

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl