Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Vermeltfoort wil in 2018 vooral eens winnen

Vermeltfoort wil in 2018 vooral eens winnen

Donderdag 25 januari 2018

Interviews - Coen Vermeltfoort heeft één belangrijk doel voor dit wielerseizoen, dat vandaag voor hem begint in de Challenge Mallorca. ,,Ik wil een koers  winnen." 

Hij was tevreden over 2017, maar de renner van Team Roompot miste die ene overwinning. "Vorig jaar was ik er met tweede plaatsen in de Baloise Belgium Tour en de Sluitingsprijs heel dicht bij, maar ik hoop met onze nieuwe werkwijze en met nog weer een jaar extra topkoersen in de benen, nu een keer toe te slaan. De ploeg wil tien keer winnen. Ik plak er voor mijzelf geen aantal op, maar als je eenmaal in de flow bent en snel kunt juichen, weet je nooit hoe het uitpakt.”

Meer sprinter

Vermeltfoort ziet zichzelf meer dan ooit als sprinter. “Ik had vorig jaar ambities in de voorjaarsklassiekers, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat het daar lastig voor me wordt om te winnen. En dat is waar wielrennen om draait. Ik heb me daarom deze winter in de voorbereiding gefocust op het sprinten. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af” aldus de Vlijmenaar met Overijsselse roots. 

Met Wippert

Zeker omdat hij als snelste man van de oranje ploeg van 2017 een snelle ploeggenoot erbij kreeg met Wouter Wippert. "We hebben goede afspraken gemaakt. Het zal heus wel eens voor komen dat de één voor de ander gaat werken in een belangrijke wedstrijd, maar verder zijn onze wedstrijdprogramma’s dermate anders dat we elkaar eigenlijk ook niet zo heel vaak tegen komen. In vergelijking met vorig jaar hebben we nu eigenlijk een sprinter minder. Toen reed ik samen met André Looij en Raymond Kreder en soms sprintte je met meerderen tegelijk mee voor een ereplaats. Nu hebben we twee sprinters en twee programma’s, dus per saldo krijg ik meer kansen.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl