Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Giro Rosa is nog een vraagteken voor Van der Breggen

Giro Rosa is nog een vraagteken voor Van der Breggen

Woensdag 31 januari 2018

Interviews - Anna van der Breggen weet nog niet of ze in 2018 de Giro Rosa rijdt, de wedstrijd die ze twee keer won. 

"Mijn doelen zijn het voorjaar - met name de Ardennenklassiekers - de Emakumeen Bira en het WK. De Giro Rosa staat nog niet vast. Het kan zijn dat de ploeg graag wil dat ik er rijd, dat ligt ook aan de vorm van ploeggenotes en mijzelf op dat moment, maar voor mij is het een optie de wedstrijd voor het eerst in mijn loopbaan over te slaan. We zullen zien hoe die plannen zich ontwikkelen dit jaar."

Na een opening in de Cyprus Sunshine Cup op de MTB eind februari begint haar voorseizoen in de Strade Bianche. ,,Daar hoop ik al goed te zijn en die vorm van begin maart tot mei door te trekken. Grote doelen zijn absoluut weer de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Met name de laatste twee wedstrijden zijn koersen waar ik in mijn element ben en ook weer naar uitkijk. We zullen zien of het weer de zege oplevert.”

Het wereldkampioenschap is haar andere belangrijke streven voor het komende seizoen. ,,Het WK is zeker een doel en zeker nu het selectiever is dan vorig jaar het geval was. Er zitten twee flinke klimmen in." Van der Breggen windt er geen doekjes om over waar ze het komende WK voor gaat. ,,Ik mik opnieuw op de ploegentijdrit – die we graag weer willen winnen met de ploeg na het zilver van Bergen – de individuele tijdrit én de wegwedstrijd."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl