Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van der Haar rekent niet op medaille op WK

Van der Haar rekent niet op medaille op WK

Vrijdag 02 februari 2018

Interviews - Lars van der Haar zag zich voor dit seizoen als kanshebber op eremetaal op het WK in Valkenburg. En wie weet was een ultieme stunt wel mogelijk op de Cauberg, waar hij al drie jaar won.  Maar nu dé dag van het jaar nabij is, is er weinig hoop op eremetaal bij de crosser van Telenet Fidea Lions.

Twee redenen zijn daar voor aan te voeren, zo vertelde de renner uit Woudenberg op de persbijeenkomst van de Nederlandse ploeg. "Ten eerste mijn fysieke conditie. Ik heb waarschijnlijk al op stage op Mallorca een virus opgepikt, waar ik lang last van heb gehad. Vervolgens kreeg ik met een schouderblessure te maken. Net nadat ik hoop dacht te mogen putten uit het feit dat ik op het NK weer wat beter reed, viel ik een week daarna hard in Nommay. Daar heb ik eigenlijk nog last van. Dus ik ben gewoon niet in mijn besten doen. En dat was nodig geweest om me hier met de strijd om de medailles te mengen."

Een tweede reden is de staat van het parcours. "Door de regen is het veel modderiger en zwaarder geworden dan je normaal hier zou aantreffen. Dat is dus gewoon een kwestie van pech hebben. Was het droog geweest of had het gevroren dan was dit een parcours geweest waar ik goed uit de voeten had gekund. Nu is het een rondje waar je constant moet werken. Fietsen kun je sowieso minder op deze omloop dan bij droog weer. Ik denk dat het er traag uit gaat zien op tv, misschien rijden we maar zeven ronden, zo zwaar ligt het erbij. Ook in mijn besten doen was het een hele klus geweest om hier voor de medailles mee te doen."

Waar hij wel op mikt? "Ik zou hier met een heel goede dag bij de beste vijf kunnen eindigen, maar kan hier niet zo gemakkelijk dertiende worden. Ik ga proberen als eerste bij de eerste bocht te komen. Omdat de start zo belangrijk is. En dan weet ik ook zeker dat ik in ieder geval even op tv geweest ben..." 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl