Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Dalen hoopt nog altijd op profcontract

Van Dalen hoopt nog altijd op profcontract

Vrijdag 16 maart 2018

Interviews - Jason van Dalen kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuutjaar bij Delta Cycling Rotterdam. Na een sterk optreden in de Ronde van Normandië kwam hij in dezelfde etappekoers, de rit van Le Neubourg naar Argentan, ten val. De Westlander vierde na tweeëneenhalve maand revalidatie zijn rentree met een tweede plaats in de rit van Traun naar Ternberg in de Oberösterreichrundfahrt (UCI 2.2).

Tekst: Dan Rolandus

"Ik reed de ene dag in de Ronde van Normandië een goede uitslag en de andere dag belandde ik met twee gebroken polsen in het ziekenhuis’’, geeft Jason van Dalen aan dat pieken en dalen of wel succes en tegenslag vooral in de wielrennerij heel dichtbij elkaar liggen. "Ik moest weer helemaal opnieuw beginnen, maar van lieverlee voelde ik dat ik beetje bij beetje in vorm kwam.’’ De inwoner van ’s-Gravenzande zegevierde na goede optredens in de 2.2 koersen Oberösterreichrundfahrt en de Kreiz Breizh in een etappe in de Tsjechische rittenkoers de Tour of South Bohemia en behaalde een derde plaats achter zijn winnende ploeggenoot Sjoerd Bax in de Eurolode Omloop. Jason van Dalen hoopt in zijn tweede jaar in de ploeg van teammanager Frank Kwanten en ploegleider Jim van den Berg te gaan oogsten. "De trainingsopbouw was anders dan in de laatste jaren" doelde de Westlander op de Talents-Cup tijdens de Zesdaagse van Rotterdam in januari. "Ik heb dit jaar bewust gekozen om de Zesdaagse van Rotterdam en het baanwielrennen links te laten liggen en met goed trainen in Nederland en Spanje de focus geheel te leggen op het wegseizoen. Ik ben tijdens de winter drie keer in Spanje geweest, waarvan een keer bij mijn oom (Jan van Dalen, red.) in Moraira en in februari met de ploeg in Girona."

Slowstarter
De voormalige renner van Westland Wil Vooruit en Willebrord Wil Vooruit, die bij Delta Cycling Rotterdam wordt getraind door Jelle de Jong, zou zich in de Ronde van Normandië graag willen revancheren. "Ik zou in Normandië graag de wrange smaak van de valpartij van vorig jaar willen wegfietsen. Voor het overige ben ik niet zo iemand om bepaalde koersen aan te stippen. Doe je dat, dan wekt dat bepaalde verwachtingen, leg je jezelf onnodig veel druk op en loopt het totaal anders. Ga je onbevangen een koers in, dan kunnen daar mooie en onverwachte uitslagen uitrollen. Dwars door West-Vlaanderen viel niet tegen. Het was mijn eerste koers, terwijl de profs al tien tot vijftien koersdagen in de benen hadden. Ik heb gewoon een paar koersen nodig om in het ritme te komen. Zo kwam de Omloop van Rucphen nog iets te vroeg voor mij. Meestal geraak ik in april in vorm." De 23-jarige semiprof, die drie ochtenden per week werkt in het bedrijf van zijn vader Brady van Dalen (BCP Special Paintwork, red.) in ’s-Gravenzande, hoopt zich dit jaar in de kijker te rijden met als doel om net als Jan-Willem van Schip en Robbert de Greef, die onderdak hebben gevonden bij de continentale equipe van Roompot-Nederlandse Loterij, een profcontract af te dwingen."Delta Cycling Rotterdam is een team met ambities en die heb ik ook. Het droomscenario is een overwinning en mezelf vervolgens te bevestigen met korte uitslagen."

Foto: © Rudie Ottens

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl