Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Ide Schelling kijkt uit naar Olympia's Tour en WK

Ide Schelling kijkt uit naar Olympia's Tour en WK

Maandag 10 september 2018

Interviews - Ide Schelling zal op vrijdag 28 september in het Oostenrijkse Innsbruck uitkomen op het Wereldkampioenschop op de weg voor beloften. De Hagenaar dwong als lid van de nationale selectie zijn verkiezing voor het WK definitief af in de Tour de l’Avenir door liefst acht dagen in de bolletjestrui te rijden.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik ben in de eerste etappe (Grand-Champ naar Elven, red.) meteen in de aanval gegaan, voelde dat ik makkelijk omhoog ging, pakte de eerste punten voor de bergtrui en we hebben de trui tot en met de eerste Alpenrit (Moutiers naar Méribel, red.) met de ploeg kunnen verdedigen’’, kijkt Ide Schelling terug op de grootste jongerenkoers van het jaar. "We hebben er met z’n allen hard voor gevochten, maar vanaf de negende rit kwamen de Columbianen (winnaar Alejandro Osorio en Iván Ramiro Sosa, red.) naar voren. Daar was geen kruid tegen gewassen. Het was echt genieten, want bij de dagelijkse presentatie werd ik elke keer als leider van de bolletjestrui het podium op geroepen, wilden de wielerfans met je op de foto en werd je onderweg door de toeschouwers toegejuicht. Heel apart, maar wel mooi.’’ De klimmerscapaciteiten waren ook bij bondscoach Peter Zijerveld opgevallen. "Peter zag hoe goed we reden en liet tijdens de etappekoers al doorschemeren dat de kans groot zou zijn dat ik voor de nationale WK-selectie geselecteerd zou worden. Ik kan bergop met de eerste dertig mee, dat is natuurlijk niet voldoende, maar de Ardenneritten gaan me goed af en ook op de tijdrit kan ik goed mee.’’ De 20-jarige coureur uit de continentale wielerstal van SEG Racing Academy behaalde vierde plaatsen in Luik-Bastenaken-Luik en een etappe in de Tour Alsace, werd vijfde op het NK-Tijdrijden en tweede in de Ronde van Zuid-Holland achter zijn ploeggenoot Marten Kooistra. Tussendoor won de voormalige renner van De Spartaan, Restore Cycling en Monkey Town tijdens een trainingskamp in Griekenland de tweedaagse van Loutráki en de Ronde van Werkendam. Maar in de wegwedstrijd op het NK in Hoogerheide zakte hij er helemaal doorheen. "Ik had teveel gekoerst, zat helemaal stuk en reed de rit als laatste uiteindelijk nog uit. Na het NK heb ik rust gehouden, zat ik als backpacker acht dagen in Montenegro. Fijn om met zo’n  leuke ervaring je hoofd even leeg te maken.’’

WK en Olympia’s Tour

Ide Schelling, die na zijn geslaagde studie Small Business en Retail Management aan de Haagse Hogeschool, ook volgend seizoen blijft uitkomen voor het opleidingsteam SEG Racing Academy. De equipe van ploegleider Michel Cornelisse leverde na het NK al vijf coureurs af aan diverse WorldTour formaties. Julius van den Berg maakte de stap naar de Amerikaanse wielerformatie van Team EF Education First-Drapac, Cees Bol naar Team Sunweb, de Brit Stephen Williams rijdt voor Bahrain Merida en Jan Maas is stagiair bij Team LottoNL-Jumbo. "Ik ben pas 20, dus heb ik nog even te gaan. Daarnaast doe ik dit jaar een cursus Engels op VWO-niveau, alvast als dekking als het wielrennen niets wordt.’’ De Hagenees, die al 59 koersdagen onder de wielen heeft zitten, focust zich echter de komende jaren op het wielrennen om net als zijn voorgangers de grote stap te maken. Het WK in Innsbruck en Olympia’s Tour vanaf dinsdag 11 september zijn grote afspraken om te presteren. "Innsbruck is met de klimmetjes een mooi parkoers voor mij. We gaan er met een sterke ploeg (Pascal Eenkhoorn, Thymen Arensman en de ploeggenoten Jan Maas en Julius van den Berg, red.) naartoe en in Olympia’s Tour beschikken we eveneens over een sterke team. Ik kijk er naar uit’’, aldus Ide Schelling.

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl