Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Wout Poels is klaar voor WK Innsbruck

Wout Poels is klaar voor WK Innsbruck

Zaterdag 29 september 2018

Interviews - Wout Poels staat zondag met hoog gespannen verwachtingen aan het vertrek van het wereldkampioenschap op de weg in Innsbruck. Hij hoopt op een superdag en een vrije rol, zo zegt hij op de KNWU-site.

De Limburger verwacht een afvalkoers in Oostenrijk zondag. “We rijden 260 kilometer en komen al snel op de omloop terecht waar we het grootste deel van het kampioenschap afwerken. Het is de hele dag klimmen en dalen. De vorm van de dag wordt belangrijk. De tactiek zul je dan ook waarschijnlijk pas tijdens de wedstrijd echt kunnen bepalen. Ik denk dat we met de Nederlandse ploeg op dit parcours met veel sterke klimmers zeker een rol kunnen spelen. Maar je kunt honderd scenario’s bedenken vooraf, het gaat er vooral om hoe iedereen zich voelt. In de finale offer je jezelf dan op voor de man met de beste papieren. Het zou mooi zijn als we meerdere ijzers in het vuur hebben in de finale, dan kun je een tactisch spel spelen. Maar als je allemaal de benen niet hebt, sta je voor hetzelfde geld met lege handen. Maar daar gaan we niet van uit.”

Hij hoopt in ieder geval op een vrije rol. “Een vrije rol én een superdag. Ik heb hier lang naar uitgekeken en de afgelopen periode naar toe gewerkt. In de Giro d’Italia en de Tour de France heb ik in dienst van mijn kopmannen gereden. Direct na de Tour ging mijn focus naar deze wedstrijd. Het was lekker om in de Tour of Britain voor eigen kans te kunnen koersen en nog mooier dat dit ook goed verliep met een ritzege en een tweede plek in het klassement. Dat is gewoon goed voor de moraal. Vervolgens heb ik in de training de puntjes verder op de i gezet. Lange duurtrainingen gedaan en ook veel klimwerk vanuit mijn uitvalsbasis in Monaco. Voor mijn gevoel ben ik er helemaal klaar voor.”

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl