Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Lars Boom mikt gewoon weer op voorjaar

Lars Boom mikt gewoon weer op voorjaar

Donderdag 29 november 2018

Interviews - Hoewel zijn team Roompot-Charles nog geen enkele toezegging heeft na de opwarmwedstrijden in het vroege voorjaar, zijn de doelen bij Lars Boom dezelfde als bij zijn vorige WorldTour-werkgevers.

"Ik mik op het Vlaamse voorjaar en die vorm wil ik doortrekken richting Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Ik ga ervan uit dat de ploeg mooie koersen kan rijden. Afgelopen jaar reed men de meeste koersen toch ook waar ik goed wil zijn. Parijs-Roubaix stond niet op de rol, maar dat was voor beide partijen toen misschien niet zo interessant. Het kan zijn dat ik na de klassiekers nog heel even door ga, omdat de ploeg dan nog een aantal wedstrijden heeft waar we punten kunnen scoren."

De druk is minder bij zijn nieuwe werkgever. "Ik vind hier de ontspanning weer een beetje die ik bij Astana ook vond. Ik wil goed zijn in het voorjaar, wil nog een wedstrijd een semi-klassieker of zelfs een topklassieker winnen. Mijn droom blijft om Parijs-Roubaix op mijn naam te schrijven, maar ik denk dat we hier ook tevreden kunnen zijn als we een vierde plek pakken in een aansprekende wedstrijd. Als er gewoon niet meer ingezeten heeft."

Daarvoor gaat Boom ook een aantal crossen rijden. "Ik begin in januari. Heb met de ploeg gesproken welke wedstrijden in kan rijden, maar we moeten polsen of ik daar ook aan de start kan verschijnen. Het NK ga ik waarschijnlijk rijden. Het WK? Dat weet ik nog niet. Ik heb Gerben de Knegt één keer gezien bij de training in Alphen. Zover heb ik nog niet gekeken."

Interesse voor Boom was er ook bij Team Sunweb. "Ik heb met Rudie Kemna gesproken en mijn manager met Iwan Spekenbrink. Maar het duurde lang voordat het concreet werd. Michael Zijlaard van Roompot kwam eerder met een goed voorstel en dat voelde ook goed. Ik weet ook niet of ik in het stramien van Sunweb pas." 

Dat Wout van Aert de fusieploeg niet zag zitten, speelde in zijn kaart. "Ik denk niet dat Roompot mij ook een aanbod had gedaan op het moment dat Wout van Aert onder contract stond."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl