Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Pascal Eenkhoorn is op zijn plek in de WorldTour

Pascal Eenkhoorn is op zijn plek in de WorldTour

Zaterdag 22 december 2018

Interviews - Voor Pascal Eenkhoorn was zijn eerste WorldTour-seizoen geslaagd met twee overwinningen. Maar ook omdat hij zijn bijdrage kon leveren aan successen van het team.

Tekst: Roy Schriemer

Een jaar geleden hield een disciplinaire straf hem van de presentatie van LottoNL-Jumbo. De renner uit Genemuiden kreeg een tweede kans en greep die met twee handen aan.  Niet voor niets won hij al etappes in de Settimana Coppi e Bartali en de Colorado Classic. En mocht hij werken voor zijn kopmannen in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour of Britain. “Dit jaar overtreft wel mijn verwachtingen, ja. Ik heb er hard voor gewerkt de afgelopen jaren en in samenwerking met trainer Marc Lamberts ook dit jaar veel werk verzet. De juiste balans gehad ook tussen trainen, koersen en rusten. Dat is ook heel belangrijk. Ik ben de ploeg veel dank verschuldigd. “

De prof van LottoNL-Jumbo liet zien op zijn plek te zijn in de WorldTour. "Ik kan wel zeggen dat ik blij ben met het niveau dat ik haal” zegt hij met gevoel voor understatement. Eenkhoorn  reed in koersen als de Tour of Norway en de Tour of Slovenia in dienst van twee belangrijke pijlers onder de teamsuccessen: Primoz Roglic en Dylan Groenewegen. “Ik merk dat ik goed mee kan. Vooral als je met de kopmannen in koers bent, rijd je in dienst van deze mannen. Zij winnen telkens een aantal ritten en halen dat hoge niveau telkens weer. Zover ben ik nog niet. Maar ik heb wel goede hoop dat ik in de toekomst vaker zelf om de winst kan rijden, mijn kansen kan pakken als die zich voordoen.”

En zo eindigde 2018 met onderlinge tevredenheid. Over die valse start wordt nauwelijks nog gesproken volgens Eenkhoorn. “Ik heb niet het idee dat mijn ploeggenoten me nog iets kwalijk nemen. De ploeg heeft mij kansen geboden en die heb ik gepakt. Ik heb me weggecijferd voor anderen als dat gevraagd werd, maar als de gelegenheid zich voordeed, ging ik ook voor eigen succes en wist ik dan ook te winnen. Het was al met al een goed jaar.”

Het programma voor 2019 staat. Er is geen grote ronde voorzien. Maar van de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix is Eenkhoorn voornamelijk in de keienklassiekers te vinden, met een onderbreking in Parijs-Nice. “Vorig jaar viel ik in tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, nu heb ik ze op voorhand op mijn programma staan. Er is veel vertrouwen bij de ploeg dat ik daar een belangrijke bijdrage kan leveren, maar ook dat dit het terrein is waar ik het best tot mijn recht kom. Daar zijn we vorig jaar wel achter gekomen.”

Voor de coureur uit Genemuiden is een belangrijke rol weggelegd in de voorjaarsploeg rond nieuwkomer (en wereldkampioen veldrijden)Wout van Aert, Mike Teunissen en de Noor Amund Groendahl Jansen. “We hebben een enorm sterke ploeg voor dat soort koersen. Het is de bedoeling met zoveel mogelijk renners in de finale terecht te komen. En daar moet ik dan bijzitten om mijn steentje bij te dragen. Ik heb er enorm veel zin in. De ploeg verwacht veel van mij en gezien het vorige jaar verwacht ik dat ook. In de eendaagsen in het voorjaar was ik goed, maar in het najaar merkte ik in koersen als in de GP Plouay dat ik gedurende het seizoen ook een stap gezet heb. Dus wil ik er staan als die mannen me nodig hebben.”

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl