Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Dion Beukeboom start seizoen eens zonder uitgesproken doel

Dion Beukeboom start seizoen eens zonder uitgesproken doel

Maandag 18 februari 2019

Interviews - Vorig jaar stond zijn gehele wielerjaar 2018 in het teken van de aanval op het werelduurrecord, dit jaar gaat Dion Beukeboom meer blanco het seizoen in. "Ik heb vooralsnog geen eigen doelen, ik wil er vooral eerst staan voor de ploeg."

Tekst: Roy Schriemer

Verwar het (voorlopige) gebrek aan doelen niet met gebrek aan motivatie, want Dion Beukeboom heeft juist heel veel zin in het nieuwe jaar, zo vertelde hij op de teampresentatie van Vlasman in Alphen aan de Rijn. "Voor mij is het ook een soort ontdekkingsreis. Ik kan wel zeggen dat ik veel in de finales van koersen wil komen dit jaar, maar daarbij wil ik eigenlijk vooral wat terugdoen voor anderen. De ploeg staat dit jaar echt voorop. Het lijkt me leuk om bepaalde jongens te helpen om een stapje te zetten. Jongens als Joost van den Burg en Beau Duvigneau - die zich altijd opofferen voor de ploeg - het  lijkt me leuk om hen ook vooruit te helpen. Ik heb de eigen ambities nu nog niet. Ik ben de afgelopen drie maanden bezig geweest om dingen een plek te geven na dat hectische seizoen 2018. Ik kijk wel uit naar bepaalde wedstrijden. De koersen uit de topcompetitie bijvoorbeeld. Maar het lijkt me ook leuk om de Ronde van Groningen en de Omloop van de Houtse Lonies te rijden. Het kan zo maar zijn dat ik half maart toch -  op het moment dat de vorm er aan komt - bepaalde doelen ga stellen.  Het is nu belangrijk de dingen te doen die ik leuk vind. En ik heb het hier naar mijn zin. We hebben bij Vlasman een leuke groep jongens, je weet wat je aan elkaar hebt."

De Ronde van Groningen komt nu voor het eerst voor hem in beeld omdat de baanwinter tot een voortijdig einde kwam. "Ik heb aan het begin van de baanwinter de wereldbeker in Berlijn gereden met Jan Willem van Schip, hij is de vaste man voor de koppelkoers. Dat ging heel goed. Zoals het ook met Yoeri Havik en Jan Willem goed ging. Maar bij de bond kwamen ze erachter dat ze niet genoeg punten hebben om een zekere startplaats te hebben op dit onderdeel op het WK Baan. Men had me nog gevraagd in januari Cambridge en Hong Kong te rijden. Maar ik hoorde dat rond Kerst, dat vond ik te laat. Wel ben ik heel tevreden met mijn eigen ontwikkeling op de koppelkoers deze winter. Ook in de zesdaagsen. In Rotterdam eindigden we gewoon op twee ronden van de winnaars. Dat smaakt naar meer voor de komende winter. Maar hoe ik dat ga combineren, weet ik niet zo goed."

Want Beukeboom kijkt ook al voorzichtig over het seizoen heen. "Ik ben ook dertig nu. Het is niet oneindig dat fietsen.  Als ik niet meer kan groeien of er zijn geen doelen meer, dan stop ik. Maar vooralsnog vind ik het leuk. Zolang dat blijft en ze me kunnen gebruiken, fiets ik. Maar ik ben nu met een master Digital Business Innovation bezig, ik denk dat ik in augustus klaar ben. Ik heb een internship bij Heineken, het wordt ook tijd om te kijken wat een maatschappelijke leven kan bieden.  Ik kan nu nog niet zeggen of het NK tijdrijden dit jaar belangrijk wordt. Ik ben nu in zes jaar vijf keer de eerste continentale renner in de uitslag geworden. Eindigde dan in de top tien, vorig jaar ben ik zelfs vierde geworden, maar daar moet je echt goed voor in orde zijn tussen de WorldTour-renners. Dat vraagt wel een bepaalde opoffering en ik doe het niet half .Op dit moment heb ik iets minder niveau dan vorig jaar, maar in dienst van de ploeg kan ik er wel altijd zijn. Vervolgens zien we wat het jaar brengt en of die eigen doelen nog gaan komen."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl