Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
De Vries wil meer winnen en pieken op tijdrit NK

De Vries wil meer winnen en pieken op tijdrit NK

Donderdag 21 februari 2019

Interviews - Hartthijs de Vries is na een jaar bij de NWV Groningen terug op continentaal niveau. Bij Vlasman hoopt hij meer te winnen en hoopt hij op een zo hoog mogelijke uitslag op het NK tijdrijden voor elite.

Tekst: Roy Schriemer

De Friese renner voelt zich op zijn gemak bij de ploeg van Ton Welling, zo vertelde hij op de ploegpresentatie in Alphen aan de Rijn. "Het is gewoon een mooie ploeg met leuke renners en alles is goed geregeld. Het lijkt qua invulling meer op de NWVG met de mix van jonge en oude renners, waar ik bij Rabobank CT en SEG natuurlijk vooral met jongeren reed. Maar ik voel me op mijn plek."

De Ster van Zwolle is zijn eerste wedstrijd, het wordt zaterdag ook zijn eerste Ster. "Van mij hoefde het nooit perse dat ik daar zou rijden, er waren altijd veel jongens die ervoor in de rij stonden en ik vond het dan wel best. Maar bij Vlasman hebben we natuurlijk ook een baankern en die jongens zijn niet allemaal beschikbaar in het voorjaar. Dan kom je sneller bij de andere coureurs uit. Dat vind ik prima. Ik kijk er naar uit, maar dan vooral om mijn seizoen te beginnen. Ik heb niet de hele winter getraind om er in de Ster van Zwolle te staan, mijn periode komt meer vanaf april, vermoed ik. Maar als je start, hoop je natuurlijk altijd om het goed te doen."

De Vries is erop gebrand om meer te gaan winnen. "Ik won vorig jaar een klassieker in de clubcompetitie - de Hel van Voerendaal - maar verder waren er in de klassiekers heel veel ereplaatsen. Die zou ik graag inruilen voor een paar klinkende zeges. Ik ben een renner die wel gebouwd is om in Limburg goed voor de dag te komen, maar kan toch ook in de vlakke wedstrijden goed mee. Ik heb geen specifieke doelen gesteld, ik hoop vooral vaak met de ploeg van voren te zitten en het dan vaker af te maken dan me vorig jaar lukte." Een profcontract is niet meer hét grote doel voor de renner die na fysieke klachten zijn contract bij Roompot inleverde een winter geleden. "Als er iets komt, ga ik er zeker over nadenken. Maar ik ben er niet meer zo op gebrand als bij Rabo en SEG. Hoewel ik nog altijd alles doe voor het wielrennen, doe ik er nu wel een studie commerciële economie bij, het draait niet meer alleen om het fietsen." 

Het NK Tijdrijden in Ede staat rood omcirkeld in zijn koersagenda. "Ik rijd dit jaar bij de elite. Ik heb niet de illusie dat ik renners als Tom Dumoulin en Wilco Kelderman naar huis ga rijden, maar ik denk dat ik met een specifieke voorbereiding wel ver kan komen. Dat baseer ik enigszins op de rondetijden van het NK voor beloften - waar ik won -van vorig jaar. Natuurlijk is het nu twee keer zo ver, maar het geeft me wel de hoop dat ik op een goede dag dicht bij de profs kan eindigen. Ik zou graag een mooie uitslag rijden, kijken wat er voor me in zit die dag." 

Foto: © Sportfoto (boven) en Rudie OttensEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl