Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Matthijs Büchli gaat voor tweede gouden plak

Matthijs Büchli gaat voor tweede gouden plak

Donderdag 28 februari 2019

Interviews - Zowel op de teamsprint als op de keirin gaat Matthijs Büchli op dit WK voor niets minder dan goud. De vice-olympisch kampioen op de keirin voelt zich sterker dan ooit en denkt op de genoemde twee onderdelen een goede kans te maken op de winst. "Raar om te zeggen misschien, maar ik ga niet over mijn eigen gevoel liegen. De realiteit is dat ik twee onderdelen kan winnen", zegt de renner van BEAT Cycling Club op de WK Baan-pagina van de KNWU.

Een week voor het WK zit het met het zelfvertrouwen bij Büchli dus wel goed. Hij snapt dat hij de lat heel hoog legt voor zichzelf. Maar het eerste goud was woensdag wél binnen "De teamsprint voelt voor ons soms eigenlijk bijna als ‘de zege eventjes ophalen’. We hebben ook zo’n sterk team. Voor ons is dat volle bak geven met honderd procent concentratie en voor mij persoonlijk is het als derde man een kwestie van aanhaken en doorbollen."

Ook op de keirin wist de renner van BEAT zich deze winter echt te onderscheiden. "Ik vind dat ik in de finale moet staan en vervolgens podium moet rijden. En ik wil winnen, sterker nog, ik móét bijna winnen als je mijn resultaten vanaf de Olympische Spelen ziet. Het was vorig jaar ook zo’n deceptie op het WK in Apeldoorn dat ik vierde werd. Ik wilde daar nog de underdog zijn, maar de tegenstanders dachten daar toen al anders over. Iedereen reed op mijn wiel en deed pas wat als ik het deed."

Hij is gelukkig weer sterker geworden en wist in de wereldbekers een aantal keren zijn strategie in goud om te zetten. "Het zou dit keer balen zijn als ik geen wereldkampioen word."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl