Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Rozemarijn Ammerlaan hoopt op rentree in tijdrit Borsele

Rozemarijn Ammerlaan hoopt op rentree in tijdrit Borsele

Vrijdag 05 april 2019

Interviews - Rozemarijn Ammerlaan uit De Lier beleefde haar finest hour op maandag  24 september 2018 toen zij zich tijdens het WK-tijdrijden voor juniorvrouwen in het Oostenrijkse Innsbruck naar de wereldtitel reed. Maar de wereldkampioene, die eerder ook zegevierde in de tijdritten van het nationaal kampioenschap in Bergen op Zoom, de tijdrit in de etappekoers Watersley Ladies Challenge en in de seizoenafsluiter de Chrono des Nations in het Franse Les Herbiers, herinnert zich als een zwarte bladzijde ook de val op zaterdag 9 maart 2019 in de stormachtige, later stilgelegde Omloop van Strijen voor elite-vrouwen waarbij de renster van Rogelli-Cyproc-APB haar elleboog brak.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik ben geopereerd in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft waar de chirurg mij heeft verteld dat ik in het begin mijn elleboog zoveel mogelijk moest bewegen zonder deze te belasten." De 19-jarige Rozemarijn Ammerlaan kwam in de eerste ronde van de Omloop van Strijen ten val. "De Omloop werd door de harde storm in dezelfde ronde stil gelegd. Op z’n zachtst gezegd, was dat zwaar balen. De storm was op het vlakke land zonder enige beschutting zo heftig, gewoon gevaarlijk met die rukwinden. Ik reed in een groep van vier naast elkaar aan de buitenkant, toen ik werd gegrepen door een windvlaag, naar links viel en iemand over mij heen tuimelde waarbij ik mijn arm brak’, analyseerde de inwoonster uit het Zuid-Hollandse De Lier de fatale val waarbij zij de Drentse Acht, Nokere-Koerse, Dwars door Vlaanderen en de Volta Limburg aan zich voorbij moest laten gaan.

Herstel

De Westlandse heeft haar eerste trainingskilometers er inmiddels al weer opzitten. "Het gaat heel goed’, geeft de voormalige renster van Westland Wil Vooruit aan uit te kijken naar haar rentree in het peloton. "Ik heb na de operatie een weekje rust genomen. Daarna ben ik met de sling om mijn arm op de Kickr fietstrainer gestapt. Ik kon mijn trainingen goed afwerken zonder mijn arm te belasten. Nu het zo goed gaat verwacht ik op 26 april mijn rentree te kunnen maken op de individuele tijdrit in de EPZ-Omloop van Borsele en een dag later de Omloop van Borsele" aldus Rozemarijn Ammerlaan, die vanaf 28 mei tot en met 2 juni ook zal uitkomen in de Lotto Thüringen Rundfahrt.

Gedreven

De voormalige renster van Westland Wil Vooruit is ambitieus en extreem gedreven. "Ik ben zo fanatiek, dat ik zo gek was om op een winterse dag in de sneeuw te gaan fietsen. Het afzien in het trainen vind ik super mooi. Bergop rijden blijft een uitdaging om tegen jezelf te fietsen, jezelf bij elke klim te verbeteren. Alleen rijden vind ik heel mooi. Tijdrijden is niet voor niets mijn favoriete onderdeel." Rozemarijn Ammerlaan wil zo snel mogelijk weer in competitie komen om haar beoogde doel na te streven. "Mijn eerste doel is om in de komende jaren bij een professioneel team te komen waarbij ik WorldTour-wedstrijden kan rijden. Daarnaast mag ik dromen over de Olympische Spelen in 2024 in Parijs of 2028 in Los Angeles. Ik wil het beste uit mezelf halen zonder de realiteit daarbij uit het oog te verliezen."

Foto: Paul Hinninck

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl