Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Bokhoven aast op overwinning

Van Bokhoven aast op overwinning

Woensdag 22 mei 2019

Interviews - Hij is de leider in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie en uiteraard ook primus in het Natusport jongerenklassement uit deze reeks. Ramon van Bokhoven aast nu op een zege in een klassieker, maar hoopt ook uit te blinken op het NK en in Olympia's Tour.

De coureur van De Jonge Rennerzegt in een uitgebreid interview op de site van de KNWU Competities stilaan toe te zijn aan een overwinning. ‘‘Als je er drie keer zo dichtbij bent geweest wil je natuurlijk meer’’, sluit de Tilburger af. ‘Ik kijk uit naar de Omloop Hoeksche Waard. Ik hoop de vorm van Bretagne in de Hoekse Waard terug te krijgen en hoop dat het met superbenen goed valt. Het doel aan het begin van het seizoen was om wedstrijden te winnen, daar val je tenslotte het meest mee op. Het heeft in deze fase met nog een aantal klassieker voor de boeg geen zin om de leiderspositie in de clubcompetitie met een marge van circa 20 punten te verdedigen. Ik rijd alleen maar voor een goede uitslag. Als je wint, dan komen de punten immers vanzelf.’’

Ramon van Bokhoven, die goed uit de voeten kan in zware waaierkoersen, klimkoersen, zoals de Waalse klassiekers, en rap kan aankomen, heeft dit jaar zijn zinnen gezet om in elke koers goed te zijn. ‘’De wedstrijden in de clubcompetitie en het NK in Ede beschouw ik als een echt doel en later in het seizoen ook Olympia ’s Tour. Ik probeer per seizoen stappen omhoog te maken. De Jonge Renner is een super goed georganiseerde club met ervaren en jonge renners, die elkaar aansturen. De gunfactor is groot, werken met elkaar en voor elkaar. Met de ontwikkeling en de goede behandeling in de groep hoop ik stappen omhoog te maken. Ik denk dat elke renner, die veel voor zijn sport over heeft de ambitie heeft om professional te worden.’’ (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl