Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Mylene de Zoete met ambities naar EK in Gent

Mylene de Zoete met ambities naar EK in Gent

Maandag 08 juli 2019

Interviews - Mylene de Zoete is één van de rensters, die van dinsdag 9 juli tot en met zondag 14 juli in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent zal aantreden voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor junioren en beloften voor mannen en vrouwen. De Naaldwijkse zal bij de vrouwen uitkomen op de duuronderdelen ploegenachtervolging, de koppelkoers en de afvalkoers.

Tekst en foto: Dan Rolandus

‘‘We hopen op de ploegenachtervolging onder de 4.30 minuten te rijden’’, spreekt Mylene de Zoete haar ambities uit. ‘’We (verder met Kirstie van Haaften, Amber van der Hulst en Bente van Teeseling, DR) hebben op de baan in Apeldoorn vooral getraind op de ploegenachtervolging. Halen we een tijd onder de 4.30, dan behoren we tot de beste acht teams uit de wereldbekercyclus. De eerste training verliep niet vlekkeloos, maar daarna hebben we grote stappen gemaakt. Zo kwamen we met een vliegende start aan onze tijden en met de stilstaande start kwamen we in de buurt. We hebben een goed trainingskamp gehad in Apeldoorn, diverse tests op de baan kunnen doen. We zitten nu tegen de beoogde tijd aan, en ik ben er van overtuigd als iedereen aan zijn rondetijd kan komen dat we het gaan halen. We rijden als groep al vanaf de junioren samen, dus zijn we met een goede verdeling goed op elkaar ingespeeld.’’ De 20-jarige baanrenster uit de nationale selectie van talentcoach Fulco van Gulik zal samen met Amber van der Hulst uitkomen op de koppelkoers en dinsdag op afvalrace. ‘’De concurrentie zal vooral komen van landen als Groot-Brittannië en Italië met onder andere Letizia Paternoster.’’ De Westlandse won vorig jaar op het EK voor beloften in het Zwitserse Aigle brons op de afvalkoers, achter Europees kampioene Letizia Paternoster en de Française Clara Copponi.

Opgaande lijn
De renster van Jan van Arckel draait haar wedstrijden ook op de weg na een stroef begin weer volop mee. ‘’Ik heb met de overgang van de baan naar de weg even rust gehouden omdat ik wat last had van de knieën. Borsele was één van mijn eerste koersen, daar zat ik  met die harde storm mee in de kopgroep. Toen het op de kant ging waaierde ik er af en datzelfde overkwam me ook in de tweede groep. Daarna ben ik nog gevallen, maar over de hele koers heb ik er een goed gevoel aan overgehouden en is het sindsdien alleen maar beter gegaan.’’ De Zoete draaide in de UCI koersen van Westerhoven en de Kasteelronde van Mill en de zware Omloop van de IJsseldelta volop mee en dat mondde in het Wielerweekend van Roden na een derde plaats in het criterium en een achtste plaats in de klassieker uit in een vierde plaats in het eindklassement. ‘’Ik voelde me in Roden heel sterk met goede uitslagen, heb daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Het gaat weer goed, we zijn op de baan ook al weer twee maanden in training en we hebben een goed trainingskamp achter de rug. Ik ga met een goed gevoel naar Gent en zie dan wel wat er uit zal rollen.’’

De selectie van Talentcoach Fulco van Gulik voor de Europese kampioenschappen baanwielrennen van 9 tot en met 14 juli in Gent ziet er zo uit:
Junioren-mannen.
Sprintonderdelen: Daan Kool, Tijmen van Loon en Gino Knies.
Duuronderdelen: Enzo Leijnse en Casper van Uden.
Junior-vrouwen.
Sprintonderdelen: Lonneke Geeraerts en Kimberly Kalee.
Duuronderdelen: Maike van der Duin en Daniek Hengeveld.

Belofte-mannen (o23).
Sprintonderdelen: Sam Ligtlee, Harrie Lavreysen en Koen van der Wijst.
Duuronderdelen: Yanne Dorenbos, Ryan Schilt en Philip Heijnen.

Belofte-vrouwen (o23).
Sprintonderdelen: Hetty van der Wouw en Steffie van der Peet.
Duuronderdelen: Mylene de Zoete, Kirstie van Haaften, Amber van der Hulst, Bente van Teeseling en Tessa Dijksman.
Voor meer baaninfo: www.uec.ch


WIN 'MIJN TOUR DE FRANCE' VAN GERAINT THOMAS.
Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl