Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Bulgac klaar voor Plouay na bizarre val

Bulgac klaar voor Plouay na bizarre val

Zaterdag 31 augustus 2013

Interviews - Net als een aantal andere Nederlandse profs, heeft Brian Bulgac nog geen contract getekend voor het jaar 2014. Toch houdt de renner van Lotto-Belisol nog vertrouwen in de toekomst. Cyclingonline sprak met de 25-jarige renner en blikte met hem vooruit op de spannende periode die aanbreekt.

Door Kevin de Vries

Als bijna compleet onbekende renner maakte Brian Bulgac vorig jaar zijn debuut in het profpeloton. Opgeleid bij het Rabobank Development Team en opgepikt door het Belgische Lotto-Belisol. In zijn eerste grote ronde, de Giro 2012, viel hij op door zijn aanvallende manier van koersen.

Ook in 2013, het jaar na de kennismaking met de profwereld, werd hij geselecteerd voor de Ronde van Italië. Alleen werd hij nu meer geïnstrueerd tot knechtwerk. En hiermee bleven hoge klasseringen automatisch uit voor de geboren Amsterdammer.

In het najaar, dat voor Bulgac zondag een vervolg krijgt in de Grand Prix Ouest France-Plouay, hoopt de 25-jarige renner zich opnieuw te tonen. Zijn contract bij Lotto-Belisol loopt immers af en zijn toekomst is nog een groot vraagteken. Maar hoe de benen van Bulgac er voor staan op dit moment is nog even afwachten. Zo kampte de renner enige tijd met de naweeën van een bizarre valpartij. 

“Ik had er een aantal zware trainingen opzitten in Limburg. Vervolgens wilde ik wat uitrijden in mijn woonplaats Almere. Maar toen ik daar van een dijkje reed ging het helemaal mis. Het asfalt was daar zo slecht, dat mijn stuur door midden brak. Niet veel later lag ik op de grond. Toen ik weer bij kennis was, stonden er allemaal mensen om me heen. Ook ontdekte ik dat mijn helm was gebroken.”

“Uiteindelijk ben ik met de ziekenauto afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden er foto’s gemaakt en de schade bleek gelukkig mee te vallen. Eerst dacht men aan een gebroken rug, maar het bleef bij een hersenschudding. Een soort geluk bij een ongelukkig dus. De val was wel op een zuur moment. Ik was vol in training richting de Classica San Sebastian en ik voelde de vorm toenemen.”

“Na mijn val zat ik lange tijd slecht op mijn fiets. Ik heb gesukkeld met mijn bekken en voel me nu pas weer fit. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor de GP Ouest France – Plouay. En als ik daar goed doorheen kon, rij ik de GP Montreal. Dat zou ontzettend gaaf zijn.”

“Over het begin van het seizoen heb ik gemengde gevoelens. Mijn voorjaar liep niet zoals gepland. Ik wilde vroeg in vorm zijn, maar enkele valpartijen gooide roet in het eten. In de Giro was ik wel sterk en heb ik goed mijn werk kunnen doen. Het enige wat jammer is dat ik daar niet voor eigen kansen mocht rijden.”

Een uitschieter is wat Bulgac nu goed kan gebruiken. “Over twee weken weet ik meer over mijn toekomst. Ik heb aan mijn manager gevraagd of hij mij wil informeren als hij echt iets concreets heeft. Meer kan ik er nog niet over mijn aflopende contract zeggen. Zelf moet ik zorgen dat ik er nog alles uithaal wat er in zit. Wel maak ik me zorgen. Het wielerjaar schiet al aardig op en uiteraard wil ik dolgraag verder als prof. Zeker als ik zie wat ik de afgelopen jaren allemaal heb gedaan om dit te bereiken.”

Foto (c). SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl