Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Loes Adegeest nu pas hersteld van hersenschudding

Loes Adegeest nu pas hersteld van hersenschudding

Dinsdag 19 november 2019

Interviews - Loes Adegeest rijdt in 2020 niet meer op het hoogste vrouwenniveau mee. Ze verruilt per 1 januari de formatie Parkhotel Valkenburg voor de clubploeg Jan van Arckel.

Voor de 23-jarige wielrenster werd het seizoen bij Parkhotel Valkenburg niet wat ze ervan verwacht had. In de Be Ne Ladies Tour in juli kwam Adegeest hard ten val. Er werd een hersenschudding geconstateerd,  maar onderzoek bij een gespecialiseerd team van de KNWB – waar Parkhotel mee samen werkt – wees uit dat de wielrenster vooral nog niet helemaal hersteld was van een val in januari 2018. “Hierdoor hielden mijn nieuwe klachten langer aan dan normaal. Uiteindelijk kan ik nu zeggen dat het gelukkig weer helemaal goed voelt.”

Het maakt dat de uit het schaatsen afkomstige Adegeest vrede heeft met haar terugkeer op clubniveau. Helemaal terugkeren doet ze niet, want waar ze eerder uit kwam voor de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen is het nu Jan van Arckel waar ze zich bij aansluit. “Ik zocht een omgeving waarin ik weer rustig op kan bouwen. Zonder de druk van het moeten presteren bij een UCI-team, maar wel met de mogelijkheid om een mooi wedstrijdprogramma te kunnen rijden.” 

Adegeest was met haar team zeer succesvol bij Parkhotel, waar Nederlandse kampioene Lorena Wiebes en Demi Vollering vaak de afmakers van dienst waren. Zelf kwam ze tot een derde plek in de Omloop van de IJsseldelta in Zwolle. Sinds haar val in juli reed ze geen internationale koersen meer. "Hoewel het seizoen niet liep zoals ik gewenst had, had ik dit jaar bij Parkhotel Valkenburg niet willen missen. Ik zat in de vroege kopgroep in de Waalse Pijl, reed voor het eerst wedstrijden met gravenstroken in Plumelec en Morbihan en ook het NK was een wedstrijd waarvan ik heb genoten. En natuurlijk ben ik ook blij met mijn podiumplaats in de IJsseldelta."

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl