Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Maaike Boogaard heeft zin in nieuw avontuur

Maaike Boogaard heeft zin in nieuw avontuur

Dinsdag 19 november 2019

Interviews - De ploeg voor 2020 van Maaike Boogaard is deels nieuw en deels vertrouwd met de fusie tussen haar huidige ploeg BTC City Ljubljana en Alé Cipollini. "Maar het voelt toch ook als een stap vooruit, waar ik heel veel zin in heb

Tekst: Roy Schriemer

Afgelopen weekeinde werd de ploeg  gepresenteerd en nu mag ze eindelijk bevestigen wat veel mensen al hadden geraden, dat ze bij Alé-BTC Ljubljana gaat koersen in 2020. "Toen intern bekend was dat er een fusie aan zat te komen, werd mee eerst gezegd dat ik me wel moest bewijzen. Maar in de laatste weken van het seizoen werd wel steeds duidelijker dat ik bij de nieuwe kern zou komen te zitten."

De Noord-Hollandse begon in 2017 bij een clubteam, maar werd al snel gevraagd als stagiair van haar huidige Sloveens team, waar ze uiteindelijk 2,5 jaar zou gaan koersen. Afgelopen jaar liet ze duidelijk zien stappen gemaakt te hebben met top 10-noteringen in de Tour of Chongming Island (8e) en het eindklassement van de Vuelta a Burgos (9e). Op het EK tijdrijden in Alkmaar was Boogaard negende. "Ik begon het vorige seizoen met een rugblessure, waardoor ik het voorjaar - de periode waar ik het meest naar uitgekeken had - moest missen. Dat was lastig, maar naarmate het seizoen vorderde, kon ik toch aan het team en aan mezelf laten zien dat ik wel degelijk weer stappen gemaakt had. Het duurde alleen wat langer dat het eruit kwam. Ik kom natuurlijk uit het vlakke Noord-Holland, maar ik kon beter dan ik had gedacht uit de voeten in de wedstrijden waar geklommen moest worden, zoals in Burgos. Misschien het gevolg van het feit dat ik veel in Slovenië heb getraind" zegt ze over het land waar haar vriend vandaan komt.

Komend jaar lijkt zich vroeg aan te dienen. "Ik kijk er wel naar uit. Waarschijnlijk begin ik al in de Tour Down Under. Dat lijkt me bijzonder, ook omdat ik nog nooit in Australie ben geweest. Maar het lijkt me ook leuk om in dit nieuwe team aan de slag te gaan. Iemand als Marta Bastianelli daar kijk ik best tegen op, maar daar mag ik straks de weg mee op. Dat lijkt me bijzonder. Door de fusie zit ik straks in een ploeg die de Women's WorldTour-status heeft aangevraagd, die sterker in de breedte is en waar de zaken perfect geregeld zijn. Dat is wel iets om me op te verheugen. Al realiseer ik me dat ik meer zal moeten knechten met sterke kopvrouwen in de ploeg. Dat vind ik niet erg, zeker niet omdat men ook heeft aangegeven dat ik in de koersen net onder de WorldTour vaker mijn eigen kans mag gaan. Het zou mooi zijn daar een goede balans in te vinden. In 2020 wil ik er wel direct staan in het voorjaar. Ik ben echt gemaakt voor die koersen met kou, regen en wind. Het zou geweldig zijn om ooit in de situatie te komen om de Omloop Het Nieuwsblad te kunnen winnen. Maar verder is het voor mij nog altijd een ontdekkingstocht, ligt mijn toekomst in de heuvels of echt juist op het vlakke. Vast staat dat ik niet gemaakt ben voor de massasprints en moet leren me op de cruciale momenten in de voorjaarsklassiekers niet meer weg te laten drukken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan met al die toprensters die je dan om je heen hebt, maar het zal toch moeten om resultaten te behalen. Ook komende winter ga ik weer de nadruk leggen op sterker worden en daar hoop ik volgend jaar van te profiteren."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl