Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Maikel Zijlaard met ambities baan en weg op

Maikel Zijlaard met ambities baan en weg op

Woensdag 27 november 2019

Interviews - Maikel Zijlaard behoorde afgelopen zondag tot de achtervolgingsploeg, die op het NK een hoopgevende 4.05 op de klokken bracht. De Rotterdammer heeft ambities op de baan, maar ook op de weg.

Met een grote glimlach nam Zijlaard na afloop plaats op de rollen. De tijd stemde hem en de anderen tevreden. “Wij hadden het als doel gezet om te laten zien dat we hier serieus mee bezig zijn. En ik denk dat als je een maand bezig bent en je rijdt een tijd van 4.05 dat dit niet heel slecht is. Het Nederlands record is 3.58, dat is voor ons een mooi volgend doel. Ik vind het superleuk om op de baan te rijden. Ik merk dat ik er goed van ga rijden op de weg ook. Als je die twee disciplines goed kunt combineren kun je een meer compleet renner worden."

Talentcoach Fulco van Gulik wil met Zijlaard, Hoppezak, Leijnse, Van Uden en Heijnen bouwen richting de Olympische Spelen van 2024. "Over vijf jaar vinden die plaats in Parijs. De Olympische Spelen, daar wil je wel over nadenken. Het is onwijs gaaf om daar naar toe te kunnen werken. Maar in vijf jaar kan veel gebeuren. Ik denk dat als je een planning maakt voor vijf jaar, je alles zeker moet weten. Ik ga nu bij SEG Racing rijden en kan niet heel ver vooruit te plannen. Het gaat goed nu, we zijn goed bezig. Maar we moeten stapje voor stapje werken. We moeten met z’n allen om de tafel zitten en plannen maken. Als we goed communiceren kunnen we ver komen, niet alleen met trainen, maar ook met wedstrijden rijden en hoever we er met z’n allen voor willen gaan.  Ik heb er heel veel zin in en sta er voor open. Tot dit NK heb ik alleen maar getraind. We hebben hier op gefocust. Het EK -23 is een mogelijk nieuw doel. "

De tijd verraste positief. "Op training hebben we een keer 4.09 gereden. Fulco van Gulik zou ons mee uit eten nemen bij 4.05, dus daar mag hij zich aan houden. Er waren nog een paar punten waarvan je zegt: dat kan beter. Daar kunnen we op voortborduren."

De wegloopbaan van Zijlaard - bij de junioren winnaar van de Ronde van Vlaanderen - ging de afgelopen jaren heel voortvarend. "Het zat in de planning om per 2018 bij Hagens Berman te rijden op continentaal niveau. Toen kreeg ik het nieuws dat ze Pro Continental gingen rijden, dat ging anders dan ik verwacht had.  Ik ben gegroeid bij die ploeg ,maar dat kan nog verder uitgebouwd worden .De overstap naar een ander profteam, daar ben ik nog niet klaar voor. Een mooi programma rijden bij SEG moet me verder helpen. Hopelijk kan ik mezelf verbeteren en dan kan ik weer in het profpeloton rijden. Maar dat is natuurlijk aan al die profploegen. We gaan ons uiterste best ervoor doen."

Roy Schriemer

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl