Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van der Poel kijkt uit naar jaar vol uitdagingen

Van der Poel kijkt uit naar jaar vol uitdagingen

Vrijdag 03 januari 2020

Interviews - Mathieu van der Poel toonde zich bij de teampresentatie van Alpecin-Fenix ambitieus. Hij weet dat er meer naar hem gekeken gaat worden en dat de combinatie blijven maken van veld, weg en MTB uitdagingen geeft.

"Mijn grootste doel is de MTB-wedstrijd op de Olympische Spelen. Ik heb de afgelopen jaren nodig gehad om op mijn huidige niveau te komen. Eerst moest ik Nino Schurter voor blijven en toen dat vorig jaar lukte in Albstadt, was ik nog tweede. Maar daarna ging het beter en beter. Ik hoop op dat niveau verder te bouwen en vind het verder ook heel mooi dat we met steeds meer renners van de ploeg zijn op de MTB. Dat geeft echt een teamgevoel."  Van der Poel wil ook het WK mountainbike betwisten.

Het eerste doel is de wereldtitel in het veld te prolongeren. Er staan nog maar zes of zeven wedstrijden op de planning voor de wereldkampioen van Bogense (Denemarken). "Ook voor mij is het WK winnen niet eenvoudig, dat is ook wel in de jaren voor 2019 gebleken. Maar uiteraard ga ik mijn best doen om de trui weer te veroveren."

Een grote uitdaging is ook het wegseizoen. De winnaar van de Amstel Gold Race weet dat hij niet meer als outsider zal starten. "De andere teams zullen meer op ons letten, dat gebeurde ook al naarmate het seizoen 2019 vorderde. Daarom ben ik blij met de sterke renners die bij het team zij gekomen, we zullen vaker vroeg in de wedstrijd de koers in handen moeten nemen."

Hij heeft nog geen droomdoel voor 2020 vast gesteld. "Welk monument ik graag wil winnen? Als ik er één win, ben ik blij. Het wordt een druk jaar voor me. Dat geeft uitdagingen, maar we hebben dat vorig jaar ook kunnen redden. Ik zou aan het einde van het seizoen graag de Vuelta rijden. Elk jaar zoek ik een nieuwe uitdaging en dat zou nu een grote ronde rijden zijn. Ik denk dat dit perfect zou passen in mijn ontwikkeling." 

Vast staat dat Van der Poel de Volta a Catalunya gaat rijden, net als de Ronde van Vlaanderen en  andere wedstrijden van de Flanders Classics. Wedstrijden als de Strade Bianche en Parijs-Roubaix staan hoog op zijn verlanglijstje.

Foto: © Sportfoto-Dick SoepenbergEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl