Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Alvarado gaat voor Nederlandse elitetitel in Rucphen

Alvarado gaat voor Nederlandse elitetitel in Rucphen

Dinsdag 07 januari 2020

Interviews - Hoewel het nog niet veel langer dan een jaar is dat ze haar eerste elite-cross won in Brussel, is winnen voor Ceylin del Carmen Alvarado bijna normaal geworden de afgelopen weken. Na haar overwinningen in achtereenvolgens Baal, Gullegem en Brussel geldt ze als uitgesproken favoriete voor haar eerste NK-titel bij de elite-vrouwen. Maar ze weet dat de concurrentie moordend is. “Dit wordt een soort pré-WK.”

Tekst: Roy Schriemer

De Nederlandse vrouwen scoren het hele seizoen al bijzonder goed. Annemarie Worst behaalde haar eerste wereldbekerzege, Yara Kastelijn reed naar de Europese titel elite in Silvelle en Lucinda Brand en Marianne Vos pikten ook al overwinningen mee. Maar het meest overtuigend rijdt Ceylin del Carmen Alvarado momenteel rond. De Rotterdamse van Alpecin-Fenix won de laatste drie crossen waarin ze startte, leidt in de wereldbeker en voert ook nog eens de Superprestige en DVV Trofee aan. “Ik heb een goede zomer gehad, waarbij ik ook meer op de MTB heb gereden in vergelijking met vorige jaren. Bovendien werk ik met een andere trainer via de ploeg. Ik ben meer met een powermeter gaan trainen, waardoor mijn trainingen ook specifieker zijn geworden. Ik krijg goede feedback, maar er wordt ook goed naar mij geluisterd. Dat heeft heel goed uitgepakt. Tegenwoordig start ik altijd om te winnen. Het is mooi dat ik dat elke keer waar kan maken in deze periode. Ja er zijn ook tweede en derde plaatsen bij, maar ik heb ook mooie overwinningen kunnen behalen.”

 De komende periode hoopt ze haar goede uitgangspositie op alle fronten te kunnen behouden. “Ik probeer week na week het beste eruit te halen. Natuurlijk is het WK wel het grootste doel voor me, daar is de belangrijkste prijs van het jaar te behalen. Vooralsnog is het plan bij de beloften te rijden, die trui heb ik nog niet gewonnen en dit is mijn laatste kans in deze categorie. Bij het NK is dat anders. Daar wil ik bij de elite rijden. Bij de beloften is daar niet veel meer voor me te winnen. Ik ga het liefst met de rood-wit-blauwe trui naar huis, maar weet ook dat de concurrentie heel zwaar gaat zijn. Het zijn al weken en maanden de Nederlandse vrouwen die strijd maken en op het podium eindigen. Die rensters tref ik allemaal in Rucphen. Het wordt een soort pré-WK als je naar het deelnemersveld kijkt.”

Het parcours in Rucphen wordt deze week aan een nadere inspectie onderworpen. “Ik heb er in het verleden één of twee keer gereden, maar het parcours is wat aangepast. De carrousel? Het is speciaal en leuk dat het erin zit, maar het is meer voor het publiek dan dat het echt de wedstrijd beslissen kan. Al kwam ik er de eerste keer wel wat duizelig uit, ha ha.” Ze zal het liefst alleen aankomen. “Ik ben twee keer verslagen in de sprint door Annemarie Worst en Lucinda Brand. Oudere rensters met meer ervaring. We werken aan mijn sprint, maar alleen aankomen is altijd veiliger.”

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl