Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Riesebeek kijkt uit naar koersen met Van der Poel

Riesebeek kijkt uit naar koersen met Van der Poel

Vrijdag 10 januari 2020

Interviews - Oscar Riesebeek was één van de renners van Roompot-Charles, die betrekkelijk snel een nieuwe werkgever had gevonden. Je mag zijn transfer naar Alpecin-Fenix zelfs een stap vooruit noemen. Riesebeek kijkt er naar uit om te rijden aan de zijde van Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Sacha Modolo. In dienst rijden van een echte afmaker motiveert hem, maar uiteraard zal hij ook zijn kansen grijpen als hij voor zichzelf kan koersen.

Tekst: Roy Schriemer

Hij erkent grif dat hij met deze stap in zijn loopbaan erg tevreden is. “We wisten dat de situatie bij Roompot voor 2020 niet ideaal was. Dus ik had al vroeg eieren voor mijn geld gekozen, iets waar bij teammanager Michael Zijlaard ook best begrip voor was. Hoewel al vroeg rondzong dat ik hier ging rijden, was het contract pas later getekend. Maar nu rijd ik hier en daar ben ik heel gelukkig mee. Het is een supermooie ploeg, het is goed  georganiseerd en men beschikt over een super professionele trainingsbegeleiding. Ik denk dat het een mooie stap voorwaarts is en kijk er heel erg naar uit.  Ik zal normaal gesproken Mathieu van der Poel bij gaan staan in de heuvels en ook andere kopmannen helpen. Zoals Tim Merlier en Sacha Modolo . Als die mannen er niet bij zijn, kan ik een enkele keer voor eigen kans rijden. Maar tegen knechten heb ik absoluut geen bezwaar. Mathieu is een absolute kopman, het is gemakkelijker voor zo’n coureur  te rijden als voor iemand die voor een vijftiende plek rijdt. Als je een wereldtalent in je ploeg hebt, word je daar ook beter van. Als je de drive hebt om hem goed af te zetten, er te zijn tot diep in de finale, dan word je zelf ook een beter renner .

Kwaliteiten

Riesebeek (27) weet na drie seizoenen wel steeds beter waar zijn kwaliteiten liggen. “Twee jaar geleden reed ik lang van voren in de Amstel Gold Race en dat is wat veel mensen nog bij staat, maar ook in minder bekende wedstrijden als het Circuit de Sarthe en de Vierdaagse van Duinkerke kon ik de afgelopen jaren stappen zetten. Vorig jaar was ik derde in het eindklassement van de Sarthe. Dus in korte etappekoersen, soms over lastig terrein, kan ik uit de voeten. Maar ik was ook heel tevreden over de Brussel Cycle Classic, dat is een wedstrijd waar ik mezelf niet verwacht had. Zeker niet om zo lang voor de overwinning te rijden. Al werd het uiteindelijk nog een sprint.”

Andere culturen

Van puur Nederlandse ploeg naar Nederlands-Vlaamse ploeg en nu naar een formatie met veel nationaliteiten. “Rijden voor een internationale ploeg triggert mij. De voertaal is Engels. Je leert andere renners kennen, andere culturen. Dat ervaar ik als echt iets positiefs. Aan tafel heb je het niet alleen over wielrennen. Dan is het ook fijn met mensen te praten die er wellicht anders tegen aan kijken.” Dat hij eenjarig contract heeft, maakt hem niet onzeker. “ Ik ben altijd gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen, of je dan voor één of twee jaar vast ligt, maakt mij niet zoveel uit.” Hij denkt zijn seizoen te starten in de Ronde van de Algarve.

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg

 

 

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl