Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Lindeman heeft zijn plek gevonden bij Jumbo-Visma

Lindeman heeft zijn plek gevonden bij Jumbo-Visma

Dinsdag 21 januari 2020

Interviews - Bert-Jan Lindeman is tegenwoordig een gewaardeerde knecht bij Jumbo-Visma. Een rol waar de Drent vrede mee heeft. Te beginnen in de Tour Down Under.

Lindeman gaat als helper met name in het voorjaar zijn steentje bijdragen aan de successen van de ploeg. “Ik ben natuurlijk ooit gehaald als een mogelijke afmaker, maar heb mijn plek gevonden in deze ploeg als helper. Kopmannen bijstaan en uit de wind houden, bidonnen halen en die mannen afzetten op een punt waar hun wedstrijd echt ontbranden gaat. In een ploeg met heel veel afmakers is dat een natuurlijk proces, maar ook een heel dankbare taak.” 

Geen grote ronden voor Lindeman, maar wel een meer Vlaams voorjaar. “Ik start al in de Tour Down Under. Rijd dan de Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Nice, vervolgens wachten de Vlaamse klassiekers en ook nog de Waalse klassiekers.  Ik kijk uit naar die Vlaamse wedstrijden. Ook daar verwacht ik me te kunnen onderscheiden in mijn rol als knecht, dat is het werk wat ik ambieer en mooi vind. Het is ook best een eer om dat in deze ploeg te mogen doen, een team waar veel gewonnen wordt. In de pers wordt vooral gefocust op de grote ronden, maar ik denk dat we in het voorjaar met mannen als Teunissen en Van Aert ook een grote rol gaan spelen. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl