Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Charlotte Kool blij verrast over start seizoen

Charlotte Kool blij verrast over start seizoen

Maandag 16 maart 2020

Interviews - Charlotte Kool heeft het wielerjaar 2020 bij de elite-vrouwen geopend met top-10 klasseringen in de etappekoers Vuelta de Valenciana en de Omloop van het Hageland.

Tekst: Dan Rolandus

Zo behaalde de derdejaars belofte als best geklasseerde Nederlandse een zesde plaats in de derde etappe van de Ronde van Valencia (Valencia naar Port de Sagunt) en een zesde plaats in de Omloop van het Hageland achter onder andere de zegevierende Lorena Wiebes (Parkhotel-Valkenburg). ‘’Ik heb mezelf zo vroeg in het voorjaar verrast’’, toonde Charlotte Kool zich verbaasd over haar optreden in zowel Valencia al in de Belgische wielerklassiekers.

"Ik reed in Valencia naar de zesde plaats terwijl er al twee (Salazar van Astana en Holden van Bizkaia Durango, DR) vooruit reden, dus werd ik vierde van de groep. Dat bood perspectief, want meestal schiet ik eind maart in vorm. Het ging in de Omloop Het Nieuwsblad super goed totdat ik op de Molenberg van mijn fiets gereden werd. Maar ik had zo ’n goed gevoel aan Het Nieuwsblad over gehouden dat ik dacht in het Hageland het gevoel door te zetten en te kijken hoever ik kon komen. Toen reed ik ook de hele dag vooruit, voelde me super goed en ik werd in de sprint werd ik nog zesde. En dat terwijl het best een zware wedstrijd was. Er had misschien nog wel meer ingezeten, want door een klein inschattingsfoutje zat ik een beetje ingesloten, waardoor ik de sprint laat kon beginnen. Het positioneren is nog een verbeterpuntje. Maar eigenlijk verbaasde ik mezelf telkens weer. De hele ploeg geeft me vertrouwen en iedereen heeft vertrouwen in me. In Valencia reden alle vrouwen voor mij, deden er alles aan om mij zo goed mogelijk af te zetten. Dat geeft een super goed gevoel en vertrouwen. Dat ik mede door hen nu al zulke uitslagen kan rijden is bizar. Ik ben nu nog enthousiaster geworden omdat ik het gevoel heb dat ik beter kan.’’

Foto: © Sportfoto- Bart Hazen

Charlotte Kool, die woonachtig is in Kortenhoef, kwam het afgelopen seizoen over van de equipe van Jan van Arkel. ‘’Ik kreeg ik een telefoontje of ik zin had om voor NXTG te komen rijden. Ik reageerde meteen enthousiast omdat ik wist dat ik me hier kon ontwikkelen op een rustige manier zonder er een hoge druk op te leggen. Dat is me goed bevallen. Bij een WorldTour-ploeg wordt er meteen van je geëist voor een kopvrouw te werken, te presteren. Bij NXTG is het vooral gebaseerd op ontwikkelen en is het ook niet erg als het een keer niet lukt. Dat geeft veel rust en vertrouwen."

De 20-jarige studente Bouwtechnische Bedrijfskunde richting projectmanagement wil zover mogelijk komen in haar zo geliefde sport. ‘’Ik moet wel toegeven dat het vanwege het drukke wielerprogramma heel zwaar is om mijn studie te combineren met wielrennen. We hebben zoveel wedstrijden en we zijn naar Spanje geweest. Dan ben je veel weg van huis, maar ik probeer het als het even kan zo goed mogelijk te combineren.’’  Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl