Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Max Kroonen wil veel leren in ervaren team

Max Kroonen wil veel leren in ervaren team

Woensdag 18 maart 2020

Interviews - In 2018 werd Max Kroonen (19) Nederlands kampioen bij de junioren in Philippine, vorig jaar kende hij op clubniveau een meer dan verdienstelijk eerste jaar bij de elite/beloften.

In de Nederlandse Loterij Clubcompetitie won hij de Parel van de Veluwe. Dit jaar is de renner van VolkerWessels-Merckx op continentaal niveau actief. “Ik wil beter worden en leren van de ervaren mannen om me heen.”

Tekst: Roy Schriemer

Kroonen komt uit Diepenveen bij Deventer en is daarmee een toonbeeld van zijn regio, waar praatjesmakers maar matig gewaardeerd worden. Hij schreeuwt zijn wielerdromen niet van de daken, maar is wel ambitieus. “Ik denk dat ik het afgelopen jaar heb laten zien dat ik de stap naar de beloften goed hebben kunnen maken. Ik hoop daar dit jaar een stapje bovenop te zetten en zo ook bij de continentale renners mee te kunnen doen. Ik denk dat het vooral een kwestie is veel leren van mannen met ervaring. Ik hoop daardoor zelf te kunnen groeien als renner. Dan kijken we hoever we kunnen komen dit jaar” zo vat hij zijn insteek voor 2020 samen.

Vooral leren

Vreemd is dat ook niet. Er zullen andere wedstrijden op hem afkomen met sterkere tegenstanders. “Er komen veel nieuwe wedstrijden bij op dit niveau, ik heb nu nog geen idee hoe dat zal gaan. Ik hoop vooral te leren. Ik weet zelf nog niet goed wat ik kan verwachten.  Een aantal meer ervaren ploeggenoten heeft zich daarin al bewezen, zij kunnen mij helpen in mijn ontwikkeling. Ik kan nog moeilijk inschatten hoeveel hoger ik de lat kan leggen. Ik zal vooral sterker moeten worden door finales te rijden. “

Ontwikkeling belangrijk

Wel weet hij waar zijn kwaliteiten liggen. “Het gaat dan om relatief vlakke koersen die aan de zware kant zijn, wedstrijden waar je met een kleinere groep naar de finish rijdt, daar ben ik op mijn plek. In een reeks als de beloftencompetitie hoop ik iets meer mee te doen in vergelijking met afgelopen jaar. Wie weet dat daar mijn kans ligt. Of ik al over winnen droom? Overwinningen zeggen veel, maar niet alles, het gevoel en de ontwikkeling zijn het belangrijkst. Ik hoop dat ik voldoende door groei om nog een stap omhoog te kunnen zetten. Wat scheelt is: ik zit niet meer op school. Dat geeft wat meer rust. Het is mooi dat dit allemaal kan. Ik heb mijn VWO afgerond en nu een tussenjaar genomen, zodat we kunnen kijken of we verder kunnen komen.”

Foto: © Sportfoto Kroonens zege in de Parel van de VeluweEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl