Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Stam kijkt met vertrouwen naar toekomst

Stam kijkt met vertrouwen naar toekomst

Vrijdag 27 maart 2020

Interviews - SD Worx zorgt voor toekomstperspectief voor het succesvolle vrouwenteam dat nu nog Boels-Dolmans heet. Sportief manager Danny Stam kijkt met vertrouwen naar de komende jaren en hoopt aan de top te blijven, zo vertrouwt hij Cycling.be toe.

Stam denkt dat er na 2020 ook verschuivingen komen in zijn ploeg, die de afgelopen seizoenen een vrij vaste samenstelling had. "Vergelijk een team met een trein: er springen rensters op en er springen er af. Uiteindelijk proberen wij zo goed mogelijke ploeg op te zetten. Dat proberen we voort te zetten. In mijn ogen is onze enige aanwinst voor 2020 Lonneke Uneken een groot talent. Ze is heel jong, ik zie daar een nieuwe ster in. Dat zal heel goed de nieuwe Chantal Blaak kunnen worden over een x-aantal jaren. Mooi dat we daar nu verder mee kunnen bouwen. Ze krijgt de tijd. Maar het loopt zoals het loopt. Amalie Dideriksen wist als tweedejaars elite-rensters de wereldtitel te winnen en de Ronde van Drenthe op haar naam te brengen. Als een renster rijp is voor de top, gaan we dat niet temperen."

Iedereen kan winnen

Het chique van dit team is volgens Stam dat er voor open gestaan wordt dat nieuwe rensters willen winnen. "Ik denk dat het uniek is dat rensters uitspreken dat iedereen kan winnen. Dat het gevoel er ook is. Als je het voor elkaar krijgt om twaalf winnaars – of laten we liever zeggen acht – bij elkaar te brengen en dat ze even blij zijn wanneer de ander wint als wanneer ze zelf winnen, dan doe je het goed” geeft Stam zichzelf een schouderklopje.

Verder spreken Lonneke Uneken, Jolien D'hoore en Anna van der Breggen hun ambities uit, wordt er kort terug gekeken op de historie en vertelt Stam waarom hij het liefst geen satelietploeg van een mannnenformatie is

Verder staat in deze editie van Cycling.be een uitgebreid interview met Mathieu van der Poel, komt Fabian Cancellara aan het woord en wordt er gesproken met de tandem Stuyven en Pedersen van Trek-Segafredo. Maar ook wordt aandacht besteed aan indoortraining tijdens de corona-crisis en is er ruimte voor pieken in training en voedingsupplementen. Te koop in de betere kiosk in Nederland of online te bestellen.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl