Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenen zonder koers (12): Marien Bogerd

Maandag 08 juni 2020

Elite men - Marien Bogerd kende vorig jaar het seizoen van zijn doorbraak met onder meer een podiumplek in de Parel van de Veluwe en winst op het NK tijdrijden elite-zonder-contract. Die trui hoopt de renner van Allinq-Krush-De IJsselstreek te prolongeren. 

Tekst: Roy Schriemer

Hoewel hij sinds de Ronde van Groningen - waar hij zevende werd - niet meer in actie kwam in wedstrijden, is de motivatie nog altijd hoog bij de renner van de Veluwe. “ Het ziet er naar uit dat we in september weer wedstrijden kunnen rijden, maar echt zeker weet je dat misschien pas in augustus. Dan is het te laat om echt nog in gang te schieten. Dus ik houd mijn conditie en vorm goed op peil in de trainingen momenteel. Ik kan me gelukkig goed motiveren om te blijven trainen. Natuurlijk heb ook ik wel eens gedacht ‘waar doe ik het voor’.  Het is alsof je in de winter voor de Ster van Zwolle traint, maar je weet niet zeker wanneer die gehouden wordt.”

Mocht de kalender nog afgewerkt worden, zoals die nu in potlood staat, dan staan de Zuiderzeeronde (5 september), het NCK (3 oktober) en het NK tijdrijden met rood omcirkeld in de koersagenda van Bogerd. “De Zuiderzeeronde omdat dit een mooie klassieker is en door onze club georganiseerd wordt. Het NCK omdat we vorig jaar dichtbij winst waren en we nu voor het rood-wit-blauw willen gaan en het NK omdat ik die rood-wit-blauwe trui nu veel te weinig aan gehad heb. Eens in de twee weken draag ik hem in training en bij een ploegentijdrit in de clubcompetitie mocht ik de trui ook aan. Nederland is niet echt een tijdritland. Misschien dat de KNWU richting de start van het seizoen wat tijdritten kan organiseren, zolang er niet in pelotons gefietst mag worden. Maar sowieso wil ik mijn titel prolongeren om in 2021 meer eer te hebben van mijn zege.” 

Foto: © Sportfoto Bogerd op het NK tijdrijden naast Jos van Emden

Milan Vader

Amy Pieters

Ilse Pluimers

Robin Lowik, 

Shirin van Anrooij  

Daan Hoole 

Anna van der Breggen 

Lorena Wiebes 

 Annemiek van Vleuten 

Anne Tauber

Fabio JakobsenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl