Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Dumoulin kijkt vooruit naar WK, AGR en Vuelta

Dumoulin kijkt vooruit naar WK, AGR en Vuelta

Vrijdag 25 september 2020

Interviews - Tom Dumoulin hoopt vrijdag voor het podium mee te doen in de tijdrit op het wereldkampioenschap op de weg in Imola. Ook laat hij weten de Amstel Gold Race en Vuelta te rijden.

Het begint vandaag met de tijdrit. Al vindt hij in Imola geen parcours dat hem op het lijf geschreven is. “Het is niet technisch, er zitten een paar klimmetjes op het einde in, maar dat mag geen naam hebben. Ik hoop op het podium. Als ik de waarden haal, die ik kan halen, die ik haalde in de tijdrit van de Tour ook, dan is dat mogelijk." 

 Hij kijkt vooralsnog niet verder dan vandaag. “Ik heb van de wegwedstrijd nog niets gezien, alleen het kaartje. Ik verwachtte al een zwaar WK, maar dat wordt misschien wel een hels WK. Ze voorspellen veel regen. Als dat niet verandert, verwacht ik wel een slijtageslag zondag. " 

Hij geeft aan na het WK nog de Amstel Gold Race te rijden 'als die door gaat' en de Vuelta. De laatste wedstrijd gaat hij rijden zonder specifieke voorbereiding. “Ik ga niet op hoogte en niet in de bergen trainen. Het verleden heeft me geleerd dat het wel heel lastig wordt om in een grote ronde mee te doen voor de prijzen als je niet in de bergen hebt getraind. Maar dat zie ik later wel weer.”

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl