Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Pim Ronhaar dik tevreden over recente vorm

Pim Ronhaar dik tevreden over recente vorm

Donderdag 07 januari 2021

Interviews - Er bestaat geen twijfel over dat wereldkampioen Ryan Kamp momenteel de meest constante en best presterende belofte in het veldrijden is, maar een andere landgenoot timmert ook hard aan de weg: de tweedejaars belofte Pim Ronhaar was achtste in de wereldbeker van Dendermonde en elfde in Hulst-Perkpolder.

Deze coureur uit Hellendoorn, net als Kamp rijdend voor Pauwels Sauzen-Bingoal, was in 2018 Europees en Nederlands kampioen bij de junioren. Na een aanpassingsjaar – met een keurige vijfde plek op het WK in Dubendorf op zijn conto – laat Ronhaar zich dit jaar nadrukkelijk zien. En dat is knap, omdat de beloften dit jaar gezamenijk bij de elite uitkomen. Dat betekent dat niet alle renners de kans krijgen te starten en als ze wel rijden, komen ze vaak niet in beeld. Kamp en Ronhaar zijn uitzonderingen. De Twentse belofte maakte in Hulst-Perkpolder opnieuw een juichgebaar bij het overschrijden van de finish. Na zijn achtste plek in Dendermonde keek Ronhaar de nummer tien van de uitslag Corné van Kessel in de rug en werd elfde.

“Ik ben hier heel tevreden mee. Zeker omdat ik in het begin viel bij het afrijden van de brug en in achtervolging moet. Ik wist mijn kalmte te bewaren en heb gedoseerd de weg naar voren weer ingezet. Dit is heel goed voor mijn vertrouwen. Natuurlijk was het geweldig dat ik achtste werd in die zware wereldbeker in Dendermonde – waar ik echt tot het laatst kon blijven geven en ook plekken kon goedmaken – maar een paar dagen voor Hulst reed ik in Baal echt een heel slechte wedstrijd. Na zijn DNF zakt de moed je wel even in de schoenen. Maar gelukkig kon ik vandaag de volgers en mezelf tonen dat die offday op nieuwjaarsdag gewoon een incident was. Ik ben nog jong en kan ook niet telkens op dit constante hoge niveau presteren. Met deze uitschieters ben ik echter heel blij.”

UCI-punten

Zeker omdat de mooiste resultaten behaald werden in de wereldbeker. “Die zijn veel UCI-punten waard en dat is belangrijk voor mijn startpositie straks op het WK voor beloften bijvoorbeeld. Maar ook in de met elite gecombineerde wedstrijden. Het verschil tussen de wereldbeker en de andere crossen is groot.  Als je elfde wordt in een gewonde cross krijg je een handvol punten, rond de top tien eindigen in de wereldbeker levert je vijftig tot zestig punten op. Dus ben ik heel blij dat het uitgerekend hier weer goed ging.” De Overijsselse coureur neemt komende week rust en rijdt in ieder geval nog in Overijse. En waarschijnlijk ook in Mol om een zandcross in de benen te hebben richting het WK in Oostende.”

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl