Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Alvarado 'Ik lig op schema voor WK'

Alvarado 'Ik lig op schema voor WK'

Maandag 25 januari 2021

Interviews - Ceylin del Carmen Alvarado verdedigt zaterdag haar wereldtitel in Oostende. De Rotterdamse van Alpecin-Fenix zegt er klaar voor te zijn, wat ze natuurlijk afgelopen weekeinde al onderstreepte in Hamme en Overijse.

"Ik heb er vertrouwen in dat ik op schema lig. Ik voel me goed en de trainingen gaan goed. Ik denk dat ik grote kans maak opnieuw wereldkampioen te worden, maar bijvoorbeeld Lucinda Brand en Denise Betsema zijn ook in goede conditie en kunnen ook goed door het zand lopen en rijden, dus het zal sowieso een harde strijd zijn."

Ze verwacht niet dat er één van de Nederlandse favorieten op dit parcours hoog boven de ander uit gaat steken. "De passages in het zand en de steile brug worden zwaar, maar het wordt ook mentaal een spannende strijd. We zijn aan elkaar gewaagd. Een goede zandpassage of doortrekken op de brug daar kun je een verschil mee maken, maar uiteindelijk denk ik dat de veschillen heel klein zullen zijn."

Ze voelt geen extra druk nu ze haar titel moet verdedigen. "Ik leg mezelf geen druk op, ik voel geen druk. Gezonde spanning is er wel, maar ik ben relaxed en het voelt gewoontjes, ik ga er gewoon in als vorig jaar. Ik denk dat ik gewoon ook de kalmte moet bewaren, ik wil niet gestresst zijn, ik heb het allemaal al mee gemaakt. Een jaar na mijn wereldtitel neem ik die ervaring zeker mee."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl