Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Van Anrooij droomt van hoofdrol in Giro Rosa

Van Anrooij droomt van hoofdrol in Giro Rosa

Dinsdag 02 februari 2021

Interviews - class="MsoNormal">Op het WK veldrijden maakte Shirin van Anrooij eindelijk haar rentree na de fikse armblessure die ze opliep in Tabor eind november. Ze was blij er weer bij te zijn, maar de wedstrijd verliep niet zoals ze wilde met een DNF achter haar naam en een pijnlijke arm na een botsing. Toch gaat ze vol vertrouwen het wegseizoen in.

Tekst: Roy Schriemer

Bij de wegploeg van Trek heeft ze twee Nederlandse ploeggenoten met Lucinda Brand en Ellen van Dijk. De eerste is dat ook bij crossteam Baloise Trek Lions. “Ik vond het wel vertrouwd dat er twee Nederlandse vrouwen reden bij het tekenen bij de wegploeg. Maar al snel bleek het sowieso een prettig en hecht team en moet ik blij zijn dat Engels leren me altijd goed is afgegaan, want dat is de voertaal. Maar het zien van een bekend gezicht zoals dat van Lucinda is wel prettig in het begin, al was het enkel maar dat het dan niet alleen maar nieuwe mensen voor je zijn. Lucinda is een voorbeeld als het gaat om het maken van de combinatie weg en veld, Ellen is een voormalig wereldkampioene tijdrijden. Het was leuk om samen met haar de ideale zitpositie op de tijdritfiets te testen. Het zijn kortom twee landgenotes waar ik tegen op zie.” 

Na het WK zit haar korte veldritseizoen er alweer op. “Ik denk dat ik nog even terug naar Spanje ga. Ik heb door die drie weken zonder competitie geen echte basis kunnen leggen. En het plan is nu om een zo goed mogelijk wegseizoen af te werken. Maar het was prettig om het veldrijden nog wel af te sluiten. De winter is heel anders gelopen dan verwacht. Ik startte goed in Gieten en in Beringen, waar ik vijfde was. Maar door een val in Kruibeke heb ik lang met rugklachten rond gelopen. Mijn doel is om nu een mooi wegseizoen te draaien en met die kilometers en power in de benen volgende winter er direct te staan bij het begin van de veldritwinter.”

Combi blijven maken

Ze is jong en heeft een flexibele instelling. Ambities zijn er nog genoeg voor de komende jaren, in beide disciplines.  “Op de weg is mijn grootste droom ooit goed te presteren in de Giro Rosa, dat lijkt me een supermooie wedstrijd. Ik wil ook verder komen in het tijdrijden. Dat is  een eerlijke sport, waarin je zelf met goede benen kunt oogsten, maar tegelijkertijd jezelf achter niemand kunt verschuilen. Dit seizoen was ik op het EK in Frankrijk niet goed genoeg, dan kom je niet verder dan een vierde plaats. Dat is tijdrijden. In het veldrijden hoop ik jaar in, jaar uit een beetje te kunnen groeien.  En dan te zien wat erin zit. Ik vind het in de cross moeilijker een concreet doel te noemen. Ik hoop in ieder geval de sporten te kunnen blijven combineren, mits er goed overleg is, moet dat kunnen.”

Foto: Trek-Segafredo

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl