Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Thalita de Jong legt lat pas in 2022 hoger

Thalita de Jong legt lat pas in 2022 hoger

Dinsdag 20 april 2021

Interviews - Thalita de Jong is aan een sterk voorseizoen bezig. De renster van Bingoal-Chevalmeire benadert voor het eerst in jaren haar oude niveau. Maar de lat legt ze pas voor 2022 echt hoger.

Een derde plaats in de Omloop van de Westhoek, een dertiende plek in Dwars door Vlaanderen en een zestiende stek in de Brabantse Pijl. Het lijkt misschien 'klein bier' voor een renster die ritten won in de Giro Rosa en de Boels Ladies Tour en wereldkampioene veldrijden werd. Maar wie de uitslagen van de afgelopen twee seizoenen bekijkt, snapt hoe blij de Brabantse is met haar huidige vormpeil. Vorig jaar stonden er bijvoorbeeld alleen maar DNF's achter haar naam. Een gevolg van langdurige rugklachten.

Supermooi

Hoewel ze een betere winter kende dan voorgaande jaren, had ze haar huidige resultaten niet zien aankomen. "Ik had geen verwachtingen eigenlijk voor 2021 na alles wat ik meegemaakt had. Ik ben blij dat het zo goed gaat. Ik denk wel dat ik in deze fase van het voorseizoen wat aan het einde ga raken van mijn conditie, het herstel is wat minder. Maar ik pak mee wat ik mee kan pakken eigenlijk. We hadden dit helemaal niet verwacht, het is supermooi wat ik gedaan heb. Ik hoop dat het wat doet voor de toekomst ook. Vorig jaar was ik eigenlijk het hele jaar bezig met het herstellen van een hernia en terug opbouwen. Ik merkte dat ik toen veel zwakheden had, dat heb ik nu onder controle, dat kost tijd. Ik kan weer lekker fietsen."

Bouwen aan team

Toch gaat ze er nu niet van uit dat ze de lijn zal doortrekken of zelfs verder naar boven kan buigen de komende maanden. "Nee. Dit jaar is het kijken hoe het gaat, meepakken wat ik meepakken kan. Maar om echt topprestaties neer te zetten, heb je ook een sterke ploeg nodig als je tegen blokken van zes sterkste rensters rijdt. Zij hebben meer mogelijkheden om uit te spelen. Dan moet je als kopvrouw in een kleiner team gewoon geluk hebben als je een keer meezit. En je kunt ook pech hebben dat je met goede benen niet meezit. Dat is nu eenmaal zo. Het zou mooi zijn als we ook daaraan kunnen werken, zodat ik mijn kwaliteiten ook echt om kan zetten in stabiele sterke resultaten.  Tot die tijd ga ik gewoon mijn best doen zoals in alle andere koersen dit jaar. Ik ga mijn eigen koers rijden. Lukt het wel, dat is dat mooi. Lukt het een keer niet, dan is het ook ok. Ik weet dat ik goed bezig ben, dan komt het er een andere keer wel uit."

Foto: SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl