Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Dumoulin: Zwitserland en NK's belangrijke tests Tokyo

Dumoulin: Zwitserland en NK's belangrijke tests Tokyo

Maandag 17 mei 2021

Interviews - Tom Dumoulin zal in de Ronde van Zwitserland zijn seizoendebuut maken en heeft de Olympische Spelen van Tokyo als ultieme doel. Zijn route voert hem van Zwitserland via de nationale kampioenschappen naar Japan.

De Limburger heeft de afgelopen maanden gebruikt om de knop om te zetten en heeft het plezier in de sport hervonden. En met Tokyo een belangrijk doel voor ogen. "Ik heb lol op de fiets, rijd zo nu en dan heel hard en heb de Olympische Spelen al vijf jaar in mijn hoofd. Die drie dingen hebben ervoor gezorgd dat ik er voor wil gaan."

Rond de Amstel Gold Race begon het opnieuw te kriebelen bij Dumoulin, die voor velen onverwacht niet begon aan zijn wielerseizoen 2021. "Ik heb daarvoor wel gefietst, maar niet serieus. Bij de Amstel Gold Race vond ik het gaaf,  het profwielrennen vind ik nog altijd een gave wereld. Ik heb kort daarna een verkennend gesprek gevoerd met Richard Plugge, de manager van Jumbo-Visma. Daar gaf ik aan dat de Olympische Spelen (waar hij in Rio tweede was, RS) wel een speciaal plekje in mijn hart had. Ik heb ook met bondscoach Koos Moerenhout gesproken. Die gaf aan de deur op een kier te willen houden, maar dat er wel een deadline was voor de selectie. Dat was een trigger voor mij om er serieus over na te denken. En er uiteindelijke voor te gaan. Met mijn team Jumbo-Visma heb ik toen een programma gemaakt met in de aanloop naar Tokyo de Ronde van Zwitserland, het NK tijdrijden in Emmen en tenslotte het NK op de weg op de VAM-berg. In die wedstrijden wil ik me klaarstomen. Ik ga naar Zwitserland om mezelf te testen in de tijdritten.  Wat betreft de voorbereiding, het materiaal, de benen én het hoofd. Ik hoop wel dat ik lesjes kan meenemen uit Zwitserland en van de kampioenschappen. Ik heb het talent, de benen en de wilskracht om heel goed op Spelen te presteren. De periode die volgt, moet me ritme en vertrouwen geven.” 

Foto: Sportfoto

 

 

 

 


Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl