Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Slagter mikt op Parijs-Nice en klassiekers

Slagter mikt op Parijs-Nice en klassiekers

Zaterdag 28 december 2013

Interviews - Met een indrukwekkende eindzege in de Tour Down Under, pakte Tom-Jelte Slagter dit jaar de eerste leiderstrui van de World-Tour. In januari 2014 blijft de Groninger echter thuis. Zijn vriendin verwacht in die periode hun eerste baby en daar wil de renner uiteraard bij zijn. “Je bent minimaal een dag kwijt als je van Australië naar Nederland reist. Dat risico neem ik niet.”

“Natuurlijk is het jammer dat ik Tour Down Under mis. Daar beleefde ik tot nu toe het sportieve hoogtepunt uit mijn carrière. Maar nu ga ik ook wat heel moois meemaken”, aldus de Groninger. “Bovendien is het voor aankomend seizoen niet eens heel erg dat ik deze ronde mis. De afgelopen jaren was ik vaak in januari en februari al in vorm, terwijl ik dit jaar later wil pieken. Ik krijg daardoor ook meer tijd om te werken aan mijn conditie.”

Parijs-Nice

“De eerste wedstrijd die ik rijd is Parijs-Nice. Dat is afgelopen week besloten met de ploeg. Aanvankelijk zou ik de Tirreno rijden, maar het parcours van Parijs-Nice sluit veel beter aan bij mijn kwaliteiten. Er zit geen tijdrit in en ook geen etappe met een lange klim op het eind.”

Klassiekers en Giro

“Naast Parijs-Nice richt ik mij in het voorjaar op de klassiekers en daarna de Giro. In principe rij ik in de Ronde van Italië voor Hesjedal en Martin, maar als ik echt goed ben zal ik ook mijn eigen kansen krijgen.  Wat betreft de klassiekers wil ik graag een top-10 notering halen. Dit seizoen werd ik veertiende in de Waalse Pijl en dat is een wedstrijd die qua finish niet beter kan voor mij. Ook de afstand ligt mij prima.”

Canada

“In Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race hoop ik de finale te halen. Afgelopen voorjaar reed ik voor het eerst de Waalse klassiekers, maar na 200 kilometer merkte ik dat het beste er vanaf was. Qua najaar staat nog niet alles vast. Al weet ik wel dat ik me richt op de World-Tour wedstrijden in Canada. Die koersen liggen mij uitstekend”, vervolgt de renner die vorige week een eigen trainingskamp afwerkte in het Spaanse wieleroord Calpe met Dylan van Baarle.

Trainingskamp

“In november hebben we een soort kennismaking gehad met de ploeg. Het echte trainingskamp volgt in februari. Veel ploegen gaan eerder op trainingskamp, maar ploegleider Jonathan Vaughters heeft ervoor gekozen om een aantal wedstrijden niet te rijden. Zelf is mijn planning om begin januari nog naar Spanje te gaan.  Het weer is daar aangenaam en dus kun je daar perfect aan je vorm werken.”

Mis scherpte

“Als ik nu kijk naar mijn conditie, mis ik vooral de scherpte. Je traint namelijk een heel jaar om de scherpte vast te houden en als je dan drie weken niets doet, is de scherpte weg. Ik weet van mezelf dat ik snel in vorm kan komen. Alleen is het straks zaak om de juiste vorm langer vast te houden. Nu is het eerst weer werken aan mijn duurvermogen”, gaat de renner verder die zijn trainingen begon met hardlopen.

“Ik heb vroeger altijd geschaatst. Daar moest je ook voor hardlopen. Met hardlopen heb ik dus geen moeite. Meestal loop ik dan driekwartier tot een uur.”

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl