Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Richard Jansen gokt op twee paarden

Richard Jansen gokt op twee paarden

Zaterdag 20 december 2014

Interviews - Als veldrijder wist hij een contract bij de Belgische Enertherm-formatie af te dwingen, maar de laatste weken rijdt hij zich vooral in de kijker in de strandraces. Dat hij per 1 januari gaat rijden voor Imming-De Zeeleeuw betekent niet dat Richard Jansen het veld helemaal vaarwel gezegd heeft. Zo rijdt hij zondag de wereldbeker in Namen bij de beloften. “Ik wil deze disciplines nog zeker twee jaar combineren.”

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Steeds meer renners ontdekten de afgelopen jaren de strandrace als alternatief voor de veldtoertochten of de trainingen in Spanje. Een korte maar zeer intensieve inspanning die elke week maar anderhalf uur van je tijd neemt, de reistijd uitgezonderd. De KNWU zette een Lotto Strandracecompetitie op. Jansen kreeg van zijn huidige strandraceploeg Imming de uitnodiging het eens te proberen op het strand. En dat lukte van meet af aan. Onlangs won de coureur uit Assendelft zelfs de strandrace in Wijk aan Zee. “Ik bleek het goed te kunnen en dat komt misschien wel omdat ik vanuit mijn woonplaats Assendelft ook regelmatig in de duinen ga trainen en ook nog wel eens een stukje strand mee pik.  Het komt eigenlijk heel erg op gevoel aan. Mee doen in de strandraces doe  ik op een speciale strandfiets van Imming Bikes. Dat bevalt me goed.”

Niet verloren

Toch is het niet zo dat de Noord-Hollander voor de cross verloren is “Ik ben ook veldrijder, maar mijn contract met IKO-Enertherm wordt niet verlengd. De komende twee jaren wil ik beide disciplines combineren, omdat ik allebei leuk vind om te doen. Ik rijd op zaterdag 10 januari de NK Strandrace in Egmond en een dag later het NK veldrijden in Veldhoven. Ik ben blij dat ik voor zondag de kans heb gekregen van bondscoach Johan Lammerts me nog eens te bewijzen in de wereldbekercross van Namen en hoop voldoende indruk te maken om op tweede kerstdag ook te rijden in Heusden-Zolder.”

Nieuwe opzet

Jansen is enthousiast over de nieuwe opzet van sommige wedstrijden. “Eerst was het idee van een strandrace heel simpel. Je startte,  reed langs het water en bij een keerpunt draaide je weer om om hetzelfde stuk nog eens af te leggen. Je ziet nu steeds meer dat er omlopen ontstaan en dat het ook wat meer op techniek aan komt, omdat je vaker het strand op en af moet rijden. Ik denk dat die omlopen én voor de deelnemers én voor het publiek het leukst zijn.” Jansen ziet dat het strandracen aan het groeien is. “De sport is gewoon volop in ontwikkeling en het is goed dat er een competitie wordt georganiseerd en dat er telkens weer wordt vernieuwd door de komst van andere organisatoren.” 

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl