Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Langeveld hoopt ooit op podium monument te staan

Langeveld hoopt ooit op podium monument te staan

Woensdag 01 april 2015

Interviews - Sebastian Langeveld weet nog niet of hij zondag kan starten in de Ronde van Vlaanderen. Wel hoopt de Nederlands kampioen nog een keer op het podium te staan van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of misschien wel de Amstel Gold Race. Dat zegt hij in de Nederlandse editie van Cycling.be.

“Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik geen Fabian Cancellara of Tom Boonen ben, iemand die elke keer zou kunnen winnen als hij in goeden doen aan de startlijn staat. Ik ben vaak kort geëindigd in een grote klassieker, maar heb nog nooit het gevoel gehad dat ik had kunnen winnen. Nooit  ’s avonds gedacht dat, als ik het iets anders had aangepakt, ik op de hoogste trede had gestaan.  Als ik een monument ga winnen, zal dat  uit een combinatie van goede benen met een goede timing moeten voort vloeien. Die kans is kleiner dan bij de topfavorieten, maar die kans die is er wel. Ik hoop in ieder geval mijn loopbaan ooit nog eens af te sluiten met een podiumplaats in Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Of misschien wel in de Amstel Gold Race, al realiseer ik me dat ik daar nog een andere voorbereiding voor moet kiezen. Ik staar me overigens niet helemaal blind op die grote koersen, ook de E3 Prijs, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen zijn wedstrijden waar ik voor de winst wil gaan.”

Langeveld heeft het in het interview ook over de andere voorbereiding op dit seizoen, zijn wisselende rol als kopman of ondersteuner bij Cannondale-Garmin, groeibriljant Van Baarle en zijn ambities op het NK in Emmen en het WK in Richmond. In Cycling.be ook interviews met Anna van der Breggen, Lars Boom, Zdenek Stybar en Alexander Kristoff.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl