Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Lars Boom: Klaar voor Vlaanderen en Roubaix

Lars Boom: Klaar voor Vlaanderen en Roubaix

Zaterdag 04 april 2015

Interviews - Lars Boom testte zichzelf in de Driedaagse De Panne uitgebreid en staat zondag met vertrouwen aan het vertrek in de Ronde van Vlaanderen.  Een week later hoopt hij ook in Parijs-Roubaix goed te zijn. Bij Astana zit hij goed op zijn plek, zo vertelt hij Cycling.be.

Tekst: Roy Schriemer: Foto: Sportfoto.nl

Zijn team speelde de jaren hiervoor geen hoofdrol in de vlakkere klassiekers van maart/april, maar volgens Boom wordt zijn ploeg op dit terrein toch wat onderschat. “We hebben met Laurens de Vreese iemand in huis die de parcoursen in Vlaanderen op zijn duimpje kent en op dat terrein ook zeker zijn mannetje kan staan. Verder hebben we veel hardrijders in huis van het kaliber Andrei Grivko, die normaal gesproken voor een kopman rijden in etappekoersen, maar ook veel nuttig werk voor mij kunnen verrichten de komende periode. De reden dat je die mannen nog weinig gezien hebt in de vlakkere klassiekers, is dat ze nooit een reden hadden om daar vooraan te rijden. Het is de bedoeling dat ik ze ga aansturen om me zo lang mogelijk en hopelijk tot diep in de finale bij te staan.”  

Vertrouwen uit Tour

De zege in de kasseienrit van de Tour de France van vorig jaar heeft wel vertrouwen gegeven, zo erkent hij. Hij had er eindelijk het weer waar hij al jaren op hoopt in Parijs-Roubaix: het regende en de kasseien lagen er glad bij. De crosser in hem kwam naar boven, hij reed de concurrenten deze zomer één voor één uit het wiel. “Maar het is ook een kwestie van een keer uit betaald worden voor het op de goede plek zitten op het moment dat de beslissing valt. Je heb soms ook wat geluk nodig, maar geduld wordt wel beloond. Bovendien heb ik in de aanloop naar de voorjaarsklassiekers de afgelopen jaren  wel de nodige tegenslag  gehad, ik heb ontstekingen aan mijn voorhoofdsholten gehad in 2012 en 2013. Daar had ik me aan laten helpen, maar vorig jaar brak ik mijn elleboog in Parijs-Nice, een ongelukkig moment in de aanloop naar de klassiekers. Het zou al eens mooi zijn als ik verstoken blijf van pech dit seizoen.”

Boom vertelt in Cycling.be ook over zijn andere voorbereiding op het seizoen, de ambities om hoog te eindigen in de Tour de France en zijn verwachting goed te kunnen zijn op het WK in Richmond aan het einde van dit jaar. In Cycling.be vindt de lezer ook interviews met Alexander Kristoff, Zdenek Stybar, Sebastian Langeveld en Anna van der Breggen. Dit tijdschrift is te vinden in de betere kiosk in Nederland.

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl