Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Elmar Reinders met beide benen op de grond

Elmar Reinders met beide benen op de grond

Zaterdag 02 mei 2015

Interviews - Vanaf zijn zege in de Ster van Zwolle leidt Elmar Reinders in de KNWU Topcompetitie. Mocht hij die koppositie tot het einde van het jaar vast houden, dan kan hij tekenen bij Team Roompot. De Drent is er echter nog niet zo mee bezig. “Ik wil gewoon een goed seizoen blijven neerzetten en dan zie ik wel wat daar uit voort komt” klinkt het nuchter.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

Reinders verkende deze week de ploegentijdrit van Olympia’s Tour in Assen. De Drent heeft ook in deze wedstrijd zijn zinnen gezet op een sterke prestatie. De focus op de KNWU Topcompetitie moet in zijn ogen niet overdreven worden. “Het zijn gewoon allemaal wedstrijden die me liggen. Als je goed bent, kom je dan ook vanzelf boven drijven in die koersen en die competitie. Maar er zijn ook andere koersen waar ik naar kijk, zoals Olympia’s Tour en het NK in mijn eigen Emmen.  En ik hoop ook nog wel een mooie koers in het buitenland mee te pikken. De eindzege in de Topcompetitie is nog geen doel op zich, de meeste wedstrijden moeten immers nog verreden worden en er kan nog veel gebeuren. Ik ga in elke afzonderlijke wedstrijd waar ik start voor de zege, voor mijzelf of voor mijn ploeg, dat staat voorlopig boven de koppositie in het klassement.”

Wielrennen voorop

Wat al wel vast staat, is dat Reinders bijzonder sterk uit de startblokken geschoten is dit wielerseizoen. De renner van Cycling Team Jo Piels kreeg daarmee zijn investering van de afgelopen winter uit betaald. “Ik heb in totaal vijf weken in Spanje en Portugal getraind en ook in Nederland mijn uren gemaakt. Ik wist dat ik met een goede winter en zonder tegenslag er direct zou moeten staan. Dat lukte in de Ster van Zwolle en de vorm is nog altijd goed. Ik heb dit seizoen alles op het wielrennen gezet. Ik werk nog wel bij Fietsen en Koffie in Assen, maar dat is maar twaalf uur en ik kan mijn tijd daar goed indelen.”

Profambities

Veel trainingsuren maakte hij met Bert-Jan Lindeman, zijn streekgenoot en prof bij Lotto-Jumbo. Het is de grote ambitie van Reinders om zelf prof te worden. Twee jaar geleden werd hij al eens getest door de Belgische Lotto-formatie, maar daar kwam niets uit voort. “Als ze toen een aanbieding hadden gedaan, had ik die kans natuurlijk met twee handen gegrepen. Maar ik denk wel dat ik er nu rijper voor ben. Ik ben evenwichtiger, heb nog wat meer hardheid opgedaan. Als de kans zich voordoet, wil ik graag overstappen. We zien dan wel of dat bij Team Roompot is of ergens anders,  het is mijn grote doel. Ik kan er weinig meer aan doen dan gewoon heel hard blijven fietsen dit jaar.”

Pokeren met Vermeulen

Zaterdag is daar een nieuwe kans voor in de Ronde van Overijssel. Reinders: “Ik heb die wedstrijd nog maar één keer eerder gereden, maar ik denk dat het een goede koers voor me is om me weer te laten zien. De wedstrijd is lang, de finale lastig, dat zijn omstandigheden waarin ik altijd goed presteer.” Maar hij is niet de enige kandidaat bij Piels om te winnen, Jeff Vermeulen liet zaterdag in Nieuw-Amsterdam zien het ook in de sprint af te kunnen maken. “Dat speelt ons ook in de kaart, want we hebben Jeff altijd nog achter de hand. Het geeft ons de mogelijkheid een beetje te pokeren als we in een kopgroep zitten.”

Foto: © Sportfoto 

Speel met met ons Giro-Spel en win VIP-kaarten voor het NK Emmen, een gesigneerd shirt van Lampre-Merida of Viva Emilia!



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl