Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Mackaij verrast ook zichzelf met sterk voorjaar

Mackaij verrast ook zichzelf met sterk voorjaar

Zaterdag 16 mei 2015

Interviews - Floortje Mackaij kende een goed debuutjaar bij de elite-vrouwen in 2014. Dit jaar zette ze nog een grote extra stap. Over winnen in een internationale topkoers durfde ze aan het begin van het seizoen nog niet te dromen, maar in Gent-Wevelgem had eind maart toch echt niemand antwoord op haar splijtende demarrage diep in de finale. Later won ze ook een rit in het Festival Elsy Jacobs.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

En zo soleerde ze naar de overwinning in Gent-Wevelgem. In een interview met Cycling.be zegt ze: “Daar heb ik me zelf toch wel mee weten te verbazen. Normaal gesproken rijd ik in dat soort koersen in dienst van ploeggenote Amy Pieters. Maar die was tijdens de wedstrijd tot twee keer toe gevallen en gaf aan niet meer als afmaakster uitgespeeld te kunnen worden. Toen was het aan mij om iets te bedenken. Ik kon de knop direct omzetten,  viel op het goede moment aan en kon het volhouden. Een hele mooie zege vond ik dat, echt één om te onthouden.”

Sterker worden

Toch zal je de plaatsgenoot van Ellen van Dijk niet horen zeggen dat ze met het behalen van de zege in deze beoogde toekomstige wereldbekerwedstrijd de top al bereikt heeft. “In koersen als de Ronde van Vlaanderen kan ik gewoon nog net niet met de besten mee. Dat is een stap die ik misschien komend jaar kan zetten. Ik zag het ook in de Nederlandse etappekoers Energiewacht Tour, de besten reden in de twee winderige slotetappes steeds weg en ik zat telkens net achter die eerste waaier in een groep achtervolgers. Kwam gewoon op pure kracht nog iets te kort. Ik denk dat dit geen schande is als je nog maar negentien jaar oud bent. Korte beklimmingen liggen mij op zich heel goed, maar ik kom er nog wel wat hardheid te kort op de echte toppers. Toch hoop ik op dat terrein ooit te schitteren, in de Limburgse Boels Hills Classic bijvoorbeeld en de Waalse Pijl.”

Tijdrijden

Een ander aandachtsgebied is ook het tijdrijden. ”Dat was bij de junior-vrouwen een specialiteit van mij en ik wil me blijven verbeteren op die discipline. Maar ook daar is meer inhoud noodzakelijk tegen de met name oudere wereldtoppers.  Hopelijk leidt dat alles bij elkaar in de toekomst ook tot het rijden van een korte klassement in etappekoersen.  

Floortje Mackaij vertelt in Cycling.be ook over haar liefde voor het schaatsen en haar ambities op de korte en lange termijn. In het tijdschrift - te koop in de betere Nederlandse kiosk - zijn ook interviews met John Degenkolb en Steven Kruijswijk te lezen deze maand.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl